Rockklassiker till Malmö!!

Publicerat: 2009-05-23 kl. 14:58:04
Den 4 maj kom Rockklassiker till Malmö och finns nu på 106,1 istället för The Voice. Jag är i himlen! Man hade nyss en omröstning om vilka som var 90-talets bästa rockband. Nirvana vann med 90%. Behöver man säga mer i såna lägen? Nu längtar jag ännu mer till sommaren och Malmö!!


Min Nirvana-historia började rätt sent. Jag var en lantis som inte riktigt hade koll på läget. Jag flyttade in till "storstan" -96 och det var via min styvbror och MTV som jag upptäckte Nirvanas musik. Jag minsn att jag låg i pappas bäddsoffa och kollade MTV nätterna igenom eftersom jag inte hade det hemma hos mamma och en kväll/natt spelade de Nirvana Unplugged i New York. Då var jag fast. Då hade Kurt Cobain varit död i nästan 2 år. Jag tror att det bidrog ännu mer till min smått besatthet som växte fram där i radhuslängan. Jag tyckte han var så gaaalet snygg och mystisk. Sen var han ju knarkare och lite "svår" och det ouppnåeliga hade liksom nått sin yttersta spets. Kanske har vi alla en liten tendens av martyrskap i oss. Jag hade det nog där och då iallafall. Hela mitt rum tapetserade jag med planscher, tidningsurklipp och låttexter. Då snackar vi både väggar och tak. Nu i efterhand kan man ju kanske ifråga sätta det friska i det men det blev ju bra till slut hehe. Jag har fortfarande alla skivor kvar och det finns många låtar som jag inte ens tycker är bra och vissa skivor som jag knappt lyssnat på. Men godbitarna väger upp det med råge så de kommer utan tvekan alltid ha en extra plats i mitt välfyllda musikhjärta.

Edit: Att vakna till tonerna av ljuva Smells Like Teen Spirit efter ett jobbrace på fyra nätter kan hela den mest sargade. En stilla rockballad på det och dagen är gjord trots gråa moln och halvregn i luften. Har lätt hittat min nya favoritkanal!



Kommentarer
Postat av: Astriid

Jag har lyssnat en del på Nirvana och gillart :) Jag är ju såld på rockgenren som den är. Men att du dyrkar Nirvana är det ingen tvekan om, hihi :)

2009-05-24 | 12:47:28
URL: http://diediedarling.blogspot.com
Postat av: Sandra

Haha jag var nog mer besatt då än nu hoppas jag ;) Men deras musik e fortfarande galet bra!:D

2009-05-26 | 11:42:07
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/
Postat av: http://shesgotheels.blogg.se

Dock var det ju säkert Nirvana mot The Verve i den omröstningen eller nåt. Att de hade vunnit med 90% annars är inte så troligt direkt :).



Sen är ju inte nirvana rock heller, så lite fel att lira de på rockklassiker tyvärr.

2009-05-26 | 21:44:39
URL: http://shesgotlegs.blogg.se/
Postat av: Sandra

Nä jag vet att Nirvana är grunge och inte rock i den bemärkelsen om man ska va riktigt jävla petig. Men det skiter jag faktiskt i :)

2009-05-27 | 12:21:18
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback