Examen

Publicerat: 2010-01-23 kl. 11:48:34

En av mina vänner har skaffat 2 biljetter till Imogen heap i Sthlm i februari. Hon högg två stycken så fort hon fick nys om konserten utan att ha någon att gå med. Jag har knappt hört henne innan men ju mer jag lyssnar desto mer fastnar jag. Det är verkligen annorlunda och hade säkert varit en upplevelse att se henne live. Så om mitt schema vill som jag så bär det av till Hufvudstaden för konsert om en månad.

Och för kännedom för de som följt med sedan hela min utbildningscirkus drog igång för två år sedan så har jag numera en examen!!

 


//Sandra


John Mayer

Publicerat: 2010-01-21 kl. 06:19:04

När ska snön ta och försvinna?? Jag vill ha vår nu! Okej, jag vet att det är januari men helt ärligt.. Jag pallar inte mer vinter nu!
På måndag drar mitt nya jobb igång och det ska bli sjukt spännande! Dock är det nog inte riktigt lika spännande om man får stå ute och huttra i minusgrader hela dagarna. Så snälla håll tummarna för att skiten försvinner?

Var det någon som såg Skavlan i fredags förresten? Två av mina favoriter var med; Jens Lapidus och John Mayer. Lycka! Jag har aldrig sett en intervju med någon av dom tidigare så det var väldigt intressant. Kul att Lapidus förklarar vad en brat är och ser ut att passa in under den genren själv. Ironi eller banbrytare?
På tal om Lapidus så såg jag och en kompis Snabba cash i fredags. Joel Kinnaman är ju otroligt bra i rollen som JW och det var en bra film men om man som jag gärna jämför med boken så är det en helt annan story. Det är två olika historier som berättas. Det är mycket som inte är med som driver historien i boken framåt. Nu var det längesedan jag läste den men man kom på en massa saker under tiden man såg filmen som var ändrat eller inte var med. Så ni som inte sett den, gå dit för att se en bra film, inte för att se en bra bok. Typ.

Vill så gärna se John Mayer i maj när han kommer till Köpenhamn men de biljetterna har tydligen varit slutsålda i flera månader. Så jävla typiskt!!

Update: De är inte ALLS slut!!!! Dock kostar en biljett 1900 pix.. Danska. Damn!//Sandra


Broloppet 2010

Publicerat: 2010-01-17 kl. 17:02:00
Ja ni läste rätt. Jag ska springa broloppet i år. Tilläggas skall att jag ALDRIG sprungit innan. Jag har alltid hatat allt vad löpning heter, och nu ska alltså denna otränade person ge sig ut och springa 2,1 mil. Skadat, jag vet.
Jag behöver er hjälp med är att hitta bra musik som jag kan ha i öronen när jag springer. Gärna lite snabbare tempo. Förslag någon?
Man kan ju hoppas att vädret är så här och att det inte blåser. Det sista är ju inte så troligt med tanke på vilken stad vi befinner oss i.
//Sara

Den dialektala resan?

Publicerat: 2010-01-16 kl. 18:10:50

Skånska ord som jag förmodligen alltid kommer störa mig på:

* ändån (ändå)
* iheller (heller, what´s up with the i??)
* isönder (se föregående..)
* frukust  (det heter frukOst)


På repeat just nu://Sandra


Felhörning

Publicerat: 2010-01-12 kl. 10:04:03

När den här låten kom var jag helt övertygad om att han sjöng "jag trodde SKÅNE låg på annan ort". Senare fick jag veta att han sjunger sporren och inte Skåne. Snacka om besvikelse. Nä skämt åsido, det låter verkligen som Skåne. Eller är det jag som hör det jag vill höra?

Runt 1:19 in i låten.


//Sandra


Lyssna på texten

Publicerat: 2010-01-09 kl. 17:15:02

Häromdagen pratade jag och syrran om hur låtar blir så mycket bättre efter att man fått veta innebörden med texten. Fast att man har älskat en låt innan, så anser i alla fall jag att låten blir HUR mycket bättre som helst efter att man fått veta varför den kommit till. Exempelvis är Elegi med Lars Winnerbäck och 747 med Kent. En annan låt som jag inte får nog av är You're beautiful med James Blunt. Jag fick höra för ett tag sedan att den kom till pga hans pappa. Han har under hela James uppväxt sagt att han är oduglig och inte kan någonting, och när James berättade att han skulle bli musiker så hade han bara sagt att det aldrig skulle gå vägen då han var värdelös på att sjunga. Tji fick han, för se hur det gick!

 

Jag råkade lägga upp en konstig version av låten och nu har datorn flippat ut helt så jag kan ej lägga upp låten här (typiskt!). Men alla har troligtvis hört den och den är verkligen värd att lyssna på igen, så youtuba!//Sara


MJ Tribute

Publicerat: 2010-01-09 kl. 17:13:59

En killkompis till mig har satt fart ordentligt med sitt reggaeband D´Roots. De har 5 låtar uppe på YouTube och det här är min favorit! Jag har alltid varit lite svag för reggae och alla har vi väl haft vår mer eller mindre seriösa Bob Marleyperiod. När jag var yngre var det "inne" ett tag att gå runt med rastafärgerna på det mesta; skosnören, halsband, armband osv. Musiken och hela kulturen kom i andra hand, man hade inte så bra koll på vad det egentligen innebar. Mamma var inte särskilt nöjd då hon trodde att så fort något var rött, gult och grönt så innebar det att man satt i en hörna och puffade ganja hela dagarna. Vi tyckte bara det var häftigt att knalla runt med halsband i form av Afrika och hade ingen större koll på någonting men tyckte att Bob Marley var rätt bra. Någon annan reaggae-artist hade man inte hört. Och nä jag räknar inte "absolute reggae"-skivorna i denna kategorin. Då hade de riktiga raggamuffinlirarna nog strypt mig.//Sandra


Andreas Grega

Publicerat: 2010-01-08 kl. 13:09:49

Nämnde jag att jag missade HELA Musikhjälpen???? Vafan hände? Året innan (kan ju inte skriva förra året längre...) satt jag som klistrad i stort sett hela tiden men i år missade jag det totalt. Trots att jag till och med bloggade om det innan. Störigt... Hade velat se Timbuktu därinne. Men skit samma, dagens I-landsproblem.

Andreas Grega var årets förbandsartist på Winnerbäcks turné. Jag hade inte hört honom innan men kände igen soundet och hans röst. Jag kunde inte för mitt liv komma på varifrån förrän jag satt i bilen med en killkompis som lät Promoes senaste platta rulla i högtalarna. Han körde ju till och med den här låten på konserten. Fast i sin egen version såklart. Jag gillar det! Trots att syrran tyckte han sjöng "ditt lilla yngel" istället för lilla ängel i en av låtarna.
Jag gillar verkligen introt i "Dom hade mycket att säga", jag får lite Astrid Lindgren-feeling av det.


//Sandra


Gängkrig 145

Publicerat: 2010-01-04 kl. 15:06:29

Jag har tagit tag i mig själv och googlat fram serieboken som Lapidus gjorde. Gängkrig 145 heter den. Man läser ut den på typ 20-30 minuter och den är väl ingen sensation i sig men det är ett coolt upplägg och en helt okej story. Framför allt skiljer sig den från de serier man eventuellt läser i vanliga fall. Fast läser någon serietidningar längre? Eller det är mer en killgrej när man blir äldre? Enlighten me för jag har fan ingen aning... 

//Sandra


Snabba cash

Publicerat: 2010-01-02 kl. 00:58:59

Den 15 januari har Snabba Cash premiär på bio. Jag fastnade tokmycket för boken och läste även Aldrig fucka upp och den som kom i serieform senare. Minns inte alls vad den hette, något med Gäng 187 eller liknande. Orkar inte googla fram det...
I vilket fall som helst har jag precis plöjt igenom den sista Johan Falk-filmen där huvudrollsinnehavaren i Snabba Cash Joel Kinnaman spelar infiltratör för polisen. Jag gillar verkligen inte Jakob Eklund i rollen som polis men filmerna är ruggigt bra. Det kan ha att göra med att övriga skådisar och grundhistorierna är riktigt bra. Dessutom tycker jag, trots hans äckliga brat-frissa och tveksamma leverne i filmerna, att Joel är sjukt snygg. Om det har att göra med suget i hans blick eller hur han är mot sin tjej i filmerna står skrivet i stjärnorna men drömmarna gör en aldrig besviken.För övrigt såg jag en sinnessjukt bra konsert på tv igår på dansk tv från Madison Square Garden med legender som Simon & Garfunkel, Bruce Springsteen och Sting. Vilken grej att få se den konserten live på plats. Obetalbart!
Nu ska jag lyfta ner min katt från databordet och sova efter en trevlig kväll med kollegor på underbara Carib Kreol. Vi som jobbat nyårsafton är glada att iallafall något ställe har öppet nyårsdagen...

//Sandra


RSS 2.0