Snow Patrol

Publicerat: 2009-05-28 kl. 14:42:07
Jag var aldrig något vidare fan av deras Chasing cars. I mina öron var den tråkig och det hände inte så mycket i den. Jag väntade bara på att den skulle komma igång. Nu däremot kan jag lyssna på den utan att det kryper i kroppen på mig. Man är ju inte sämre an att man kan ändra sig som det så fint heter. För att komma till sak så hörde deras nya låt på MTV häromdagen och jag fastnade direkt. En väldigt lugn låt även den, men helt underbar. Lyssna och njut.

Sommar

Publicerat: 2009-05-28 kl. 09:09:25
Häromdagen åt jag säsongens första jordgubbar, och då självklart med glass. Yummie! Finns det något godare än svenska, saftiga, söta, knallröda jordgubbar? Tveksamt. En sak är säker i alla fall och det är att när jordgubbarna har börjat säljas, då är sommaren definitivt här.

Johnny Cash goes reality...?

Publicerat: 2009-05-26 kl. 17:17:56

Jag skriver sällan eller aldrig om skolan eller liknande men igår hade vi en föreläsning som vekligen berörde mig. Det var polisen Olavi Blomfjord som tvingades skjuta Mattias Flink 1994 då han gick bärsärk och sköt ihjäl 7 personer och skadade en 8:e. 5 år senare råkade han i en nödvärnssituation och tvingades skjuta ihjäl en man i sitt hem då han drog vapen mot Olavi och hans kollega. Det väcker en del tankar om vad en polis kan tvingas möta och agera emot under vilket arbetspass som helst. Med händelsen i Malmö färskt i minnet då två polismän tvingades besvara eld från två gärningsmän efter en biljakt kan man inte annat än få sig en tankeställare.

Mattias Flinks kommentar när han var avväpnad och under polisens kontroll där på järnvägsspåret i Falun var: "Jag har flippat ut." Jo tack... Jag är för dåligt påläst om Flink som person så jag har inte så bra koll på vad hans problematik bottnade i men det måste vara ett av de mest uppmärksammade fallen i svensk historia. Att bli mittpunkten i en sådan situation som ingripande polis efter att ha tvingats avfyra verkanseld mot en person (och dessutom träffat) med tanken att man själv är den som kan stryka med vilken sekund som helst kan jag inte ens föreställa mig. Olavi berättar att han har en stark kristen tro och trots att jag inte är troende tror jag absolut att det blev hans räddning då han berättar om det lugn han kände när han bett en bön och lagt sitt liv i Guds händer. Olavi avslutar sin föreläsning med en låt av Johnny Cash från filmen We were soldiers. Med hans historia i bakhuvudet och denna på full volym i en full hörsal är det inte det lättaste att hålla sig för grin..

http://www.dt.se/brottsplats/article320184.ece?service=print
Löning

Publicerat: 2009-05-26 kl. 16:34:35
Dessa godingar inhandlades igår. Är dom inte helt underbara?

Brand new

Publicerat: 2009-05-26 kl. 16:16:00
Lady Gaga har släppt en ny låt igen. Härligt sound som mycket troligt kommer att bli en disco-plåga.
(Tyvärr gick inte videon att få in här.)Likaså har Katy Perry också släppt ny singel.

Rockklassiker till Malmö!!

Publicerat: 2009-05-23 kl. 14:58:04
Den 4 maj kom Rockklassiker till Malmö och finns nu på 106,1 istället för The Voice. Jag är i himlen! Man hade nyss en omröstning om vilka som var 90-talets bästa rockband. Nirvana vann med 90%. Behöver man säga mer i såna lägen? Nu längtar jag ännu mer till sommaren och Malmö!!


Min Nirvana-historia började rätt sent. Jag var en lantis som inte riktigt hade koll på läget. Jag flyttade in till "storstan" -96 och det var via min styvbror och MTV som jag upptäckte Nirvanas musik. Jag minsn att jag låg i pappas bäddsoffa och kollade MTV nätterna igenom eftersom jag inte hade det hemma hos mamma och en kväll/natt spelade de Nirvana Unplugged i New York. Då var jag fast. Då hade Kurt Cobain varit död i nästan 2 år. Jag tror att det bidrog ännu mer till min smått besatthet som växte fram där i radhuslängan. Jag tyckte han var så gaaalet snygg och mystisk. Sen var han ju knarkare och lite "svår" och det ouppnåeliga hade liksom nått sin yttersta spets. Kanske har vi alla en liten tendens av martyrskap i oss. Jag hade det nog där och då iallafall. Hela mitt rum tapetserade jag med planscher, tidningsurklipp och låttexter. Då snackar vi både väggar och tak. Nu i efterhand kan man ju kanske ifråga sätta det friska i det men det blev ju bra till slut hehe. Jag har fortfarande alla skivor kvar och det finns många låtar som jag inte ens tycker är bra och vissa skivor som jag knappt lyssnat på. Men godbitarna väger upp det med råge så de kommer utan tvekan alltid ha en extra plats i mitt välfyllda musikhjärta.

Edit: Att vakna till tonerna av ljuva Smells Like Teen Spirit efter ett jobbrace på fyra nätter kan hela den mest sargade. En stilla rockballad på det och dagen är gjord trots gråa moln och halvregn i luften. Har lätt hittat min nya favoritkanal!Sean Kingston

Publicerat: 2009-05-23 kl. 14:15:40
Denna låten blir jag sjukt partysugen av att höra. Härligt beat, enkel text som är ganska meningslös = danslåt.

Lugnet efter stormen

Publicerat: 2009-05-21 kl. 16:16:28
Nu är uppsatsen äntligen inlämnad. Förhoppningsvis blir den godkänd så att vi kan få ut vår examen nu, annars blir det till att vänta tills i höst. Natten som gick har jag sovit underbart skönt. Jag kan inte komma ihåg när jag gjorde det senast. Antagligen var det innan pluggandet började och man inte hade några bekymmer alls i livet.
Dagen har ägnats åt att sola och bara njuta av värmen. Hoppas bara att det håller i sig nu när man är ledig och inte behöver sitta isolerad inomus längre.Pernilla Andersson med sliten chaffis

Publicerat: 2009-05-20 kl. 12:42:51
ÅSA!!! AJ LÖV JU!!
Vilken underbar låt!! Galet sliten Winnerbäck ser ut då. Sjukt kul med folk som kan bjuda på sig själva. Det gillar vi!! You know me so well :) Dagens ros till dig världens bästa gås!Ljuva 90-tal

Publicerat: 2009-05-20 kl. 11:00:26
Den här låten tycker jag är helt underbar. Jag var inte gammal när den kom ut, men jag kommer ihåg de stora frisyrerna och den mäktiga musiken. Kolla in Nanne, lite skillnad mot idag.

Edit av Sandra: Pappa kallade henne FISKEN! Antagligen pga den stora flabben...

If you seek Amy

Publicerat: 2009-05-19 kl. 16:52:33
I helgen satt jag och ett par vänner ock diskuterade Britney's nyaste låt - If you seek Amy. Personligen tycker jag att den är helt okej och har inte reflekterat så värst mycket på texten, fram tills nu. Jag kan inte sluta tänka på vad H sa. Har ni tänkt på refrängen?
Love me hate me
Say what you want about me
But all of the boys and all of the girls are begging to If You Seek Amy
Och så fortsätter den om igen. Vad H menade var att detta är en täckmantel på vad hon egntligen vill ha sagt:
Love me hate me
Say what you want about me
But all of the boys and all of the girls are begging to F U C K me

Grammtiskt sett går det inte att bygga upp en mening (ens på engelska) så som hon sjunger. Nu kan jag inte sluta tänka på det och vaje gång jag hör låten. Men frågan är om ens Brittan skulle ha denna baktanke.*gäsp*

Publicerat: 2009-05-18 kl. 20:03:23
Jävlar vilken stiltje det var här då... jag skyller på vädret, att jag stäääändigt är trött och bara vill ha sommarlov nu!!!! Sommar sommar SOMMAR!!!
Milow

Publicerat: 2009-05-14 kl. 07:34:50
Arbetsintervju idag! Idag ska min framtid bestämmas! Får jag flytta hem till underbara Skåne eller får jag bege mig norröver mot min vilja? När beskeden närmar sig mitt i sommaren kommer jag vara så nervös att jag går på nålar. Bajs!

För övrigt så tjatar alla om belgaren Milow som har gjort en cover på 50 Cent och Justins "Ayo Technology". Jag lyssnade på några av hans låtar på begäran av en kompis och jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker. Jag tycker absolut inte det är dåligt, men jag skulle heller aldrig köpa skivan. Köra ett varv på Spotify? Kanske. Det kan bero på att jag inte lyssnat in mig riktigt, ingen aning.  
De här två tycker jag i vilket fall som helst är mycket bättre än covern han gjort. Synd att vissa inte vågar köra sitt eget race hela vägen, eller kanske snarare att folk inte upptäcker vissa artister förrän de gör just en cover.


Avslappning

Publicerat: 2009-05-12 kl. 10:27:31
Nu har jag varit väldigt off här på bloggen ett bra tag, men som syrran skrev så har jag varit sjukt upptagen med mitt examensarbete. Nu är det inskickat till handledaren för bedömning om vi får gå upp med den på opponering eller inte. Detta betyder på svenska att om han inte tycker att vi ska gå upp med den så får vi inte vår examen förrän i december, så nervositeten är bitande.
Jag har en tendens att få magkatarr av småsaker på grund av att jag stressar upp mig i onödan. För att jag skulle undvika detta under de senaste två-tre veckorna så har jag hittat mitt sätt att bli avslappnad. Svaret är Enya. Sjukt härlig musik som gör att, i alla fall jag, blir väldigt avslappnad och släpper all stress som finns inom mig. Vad har ni för tips på avslappning? Vad funkar för er? Berätta gärna, alltid lika roligt att höra!

I see dead people

Publicerat: 2009-05-11 kl. 20:59:47
Alltså ehh... döden. Den skrämmer fan skiten ur mig. Jag får panikångest av tanken på att bara sluta finnas en vacker dag. Ingen risk för självmord här med andra ord. Idag fick jag iallafall se en död människa på riktigt. Jag var så nervös så jag trodde jag skulle kräkas/svimma/pinka ner mig/hyperventilera eller helt enkelt dö själv där bredvid döingen på bårhuset. Men det gick bra. Jag undrar varför döden skrämmer mig så in i helvete, den är ju en del av livet. Usch och blä!

Hörde den här tidigare idag och kom på att den måste vara en av världens bästa låtar! Brucan hade jag fan velat se. Helst over there i USA! Gubbrock när den är som bäst.By the way, syrran har inte övergivit mig, hon skriver uppsats. Tur att någon i familjen  är ambitiös och har läshuvud...


Say cheeeeeese!!

Publicerat: 2009-05-08 kl. 17:09:22
Jag är en av de lätträknade satar som inte kan ha ost hemma. Jag är helt GALEN i ost. Bara tanken på att det står en heeeeel ost i kylen går att jag går helt i spinn och jag vill bara äta ost hela hela tiden. "Är jag inte lite hungrig? jag kan ju inte bara äta ost, jag får nog ta en knäckemacka till det". Samtidigt som jag tänker att ost är onyttigt och jag inte borde köpt den så tänker jag att jag borde äta upp den så fort som möjligt istället för att dra ut på det och äta onyttigt flera dagar i rad. Men andra ord har jag slutat köpa ost. Det finns endast i min kyl om jag ska ha besök av någon som ska sova över eller liknande. Så är fallet i helgen så nu står det en ljuvlig liten Herrgårdsost i frökens kylskåp. Den skriker något otroligt högt på mig därinifrån den lilla jäveln. Jag ska be min helggäst att ta med sig den hem när hon åker. Undra om hon vill släpa på en gammal ost hela vägen hem till Östergötland igen. Jag tvivlar på det...
På tal om ost. Måste bekänna en skadad grej som jag och några kompisar gjorde för måååååånga år sedan. Min pappa sparade alltid det sista på ostarna i en påse i kylen för att kunna riva på gratänger och liknande. Jag kallade dom sulor för det var i stort sett bara parrafinet kvar. Mina galna kompisar visste om detta fenomen och en dag när vi skulle ut på byn fick en av dom med sig en av dessa "sulor". Den placerades sedan bakom vindrutetorkarna på en bil som stod på parkeringen. Detta var på kvällen och dagen efter var det helg och stekande sol. Jag hoppas verkligen att de använde bilen innan det blev alltför jävligt. Just då tyckte vi det hela var hysteriskt roligt och jag hade fortfarande kunnat ge en förmögenhet för att få se ägarens min när de såg en gammal ostsula på vinrutan. Tvivlar dock på att jag nu som vuxen och förståndig (nåja!) hade uppskattat att bli utsatt för något liknande.Ljuva nostalgi

Publicerat: 2009-05-08 kl. 16:57:24
Jag fick en släng av nostalgi när jag bäddade min säng med rena lakan idag. Det luktar så himla gott och jag fullkomligt älskar att krypa ner i rena lakan! Associationerna (stavning???) till svunna tider i sommarstugor eller när man sov över hos mormor och morfar slog mig som en käftsmäll. Mormor har alltid lite stärkta lakan, hon manglar dom i källaren i deras hus och de får en speciell doft. Rent men ändå med inslag av källare liksom. Inte unket men bara... källaren hemma hos mormor liksom. Min ena innerkudde har jag haft så länge jag kan minnas (fräschheten i detta kan ju diskuteras...). Den är missbildad och ser för jävlig ut men fan vad skön den är! Den luktar gammal sommarstuga. Ni vet en gammal stuga med öppen spis, sovloft, gamla knarriga möbler och gas-spis. Jag måste skaffa mig en sommarstuga när jag blir stor! Vid en sjö!!


Nästan perfekt

Publicerat: 2009-05-07 kl. 12:31:10
Är det bara jag eller har bloggvärlden och hysterin runt att blogga börjat avta lite? Det kan vara så enkelt som att jag slutat att läsa särskilt mycket bloggar utan bara läser mina favoriter och skummar igenom nya någon gång då och då men det känns som att flugan börjat dala lite. Eller? Kanske kan det också bero på att folk till slut insåg att man inte kan bli den nya Engla eller Blondinbella över en natt och tjäna feta cash. Och kanske har fjortisarna som smutskastade varandra i sina respektive bloggar vuxit upp och slutat med det? Vad vet jag?.. Så insatt var jag aldrig. Jag hade/har min lilla krets av trogna läsare och det är typ bara deras jag själv läser. Att jaga statistik och besökare har aldrig varit min grej, inte heller att få uppmärksamhet och bli igenkänd på stan. Jag är helt nöjd som det är. Vissa känner mig privat, andra inte. Det kvittar liksom. Jag skriver mest för att dela med mig av åsikter, musik och massa trivialt skit som ingen säkert bryr sig om. Men jag får ur mig det och det är huvudsaken. Känslor har jag skrivit om förut i en annan blogg men som med allt annat lyckas man aldrig vara anonym fullt ut över nätet så det förstörde mer än vad det gav.
Nu delar jag dessutom detta utrymme med min underbara syster som jag träffar allt för sällan och det är hur kul som helst! Hon och jag är så otroligt lika fastän det skiljer 6 år mellan oss. Love you sis!!

Som vanligt finns det ingen som kan sätta ord på saker och ting som Lasse!

Lars Winnerbäck - Nästan perfektPS. Kolla in mina Traderaobjekt!

Free falling´

Publicerat: 2009-05-05 kl. 19:40:09
Jag kan bli kär i just ingenting bara av att höra den här versionen av en underbar låt!


 

Hooked twice

Publicerat: 2009-05-05 kl. 19:17:07

Jag har blivit helt hooked på Tradera! Jag började buda på de snyyyyygga Ed Hardy-bikinisarna tills jag insåg att jag fan inte har råd den här månaden. Så jag började rota i garderoben istället för att sälja av en massa som bara hänger och tar plats och som jag aldrig har och aldrig kommer att använda. Nu är mina 2 första auktioner avslutade och varorna paketerade, vilket har resulterat i att jag går bärsärk i garderoberna för att hitta mer grejer att kränga. Moneymoneymoney!

Tinted Window

FAAAAAN vad jag vill gå på konsert! Fet abstinens!!! Och fanihelvetsjävlabajshelvetesskit vad het han är!

Calaisa

Publicerat: 2009-05-04 kl. 11:17:01
Första gången jag fick höra talas om Calaisa var för många år sedan när min dåvarande arbetsplats skulle ha julfest. man pratade om ett band från Malmö med 2 syskonpar som skulle vara jättebra. Sedan dess har mycket hänt för de 4 Malmötjejerna. En av dom är en nuvarande kollega till mig och världens goaste tjej!
Jag har inte lyssnat så jättemycket på dom men när de var med i Melodifestivalen förra året satt hel aturlaget klistrade framför tv:n och sms-röstade så tummarna domnade. Jag gillar deras countrysound och den här viden till Sisters in arms är helt fantastiskt söt!

 


Insideinfo skvallrar om att de varit utomlands och spelat in en ny skiva och att releasfesten ska äga rum 28 maj!


RSS 2.0