Live

Publicerat: 2010-08-28 kl. 12:11:00

Jag kan inte på rak arm komma på att Lasse gjort särskilt många videor. Tack och lov. Elegi, Elden och Spökskepp med Staffan Hellstrand är vad min halvsega hjärna kan komma på.
Det är inte Lasse att göra musikvideos. Jag älskar Elegi men visst syns det så in i helvete att han inte alls är bekväm med att sitta och se sorgsen ut i en kamera?

Jämför bara video 1 och 2.. Ord överflödiga.

Nä live kommer nog alltid vara Lasses grej. Där kommer han till sin rätt. Där får han lov att vara blyg. Tillåts vara tacksam. Tillåts älska sin publik och berätta det.//Sandra


Sommarens sista Lasse

Publicerat: 2010-08-24 kl. 20:48:20

Det var en glad Winnerbäck som äntrade scenen i Malmö. Stortorget var överfullt och tidningarna skrev efteråt om publiksiffror uppemot 23 000.
23 000 personer kunde alltså få njuta av 2 timmar Lasse. Scenen överöstes med rosor som lasse glatt delade ut till medlemmarna i sitt band. Jublet visste inga gränser när Anna Stadling och Johan Persson fick sina och Lasse kunde inte sluta le.

Det kunde inte jag heller.

Samtidigt som det infann sig en saknad. Nu är det verkligen slut för i år. Både med sommaren och med Lassekonserter. Och Gud vet när det är dags nästa gång igen. Till dess njuter jag av hans underbara texter och minns sommaren 2010.

Och ler.
Foto: Min canon

//Sandra


Gratisätare

Publicerat: 2010-08-20 kl. 18:07:49

På söndag kommer världens bästa Lasse till malmöfestivalen. Melissa Horn spelar en timme innan och mellan deras spelningar är det bara 30 min och de har olika scener. Dålig planering då de drar samma typ av publik. Melissa hade utan tvekan fyllt stora scenen.
Jag satt på en regning kräftskiva för en vecka sedan och pratade med sonen till Lasses manager som berättade att  anledningen till att Lasses spelning blev klar så sent var att Malmö stad inte ville betala så mycket som bandet ville ha. Tydligen är det också så att publiken i Malmö sviker så fort en spelning kostar, därav få spelningar i Malmö. På mindre orter är folk villiga att betala för att få se sin favoritartist medans man i Malmö tydligen är så nonchalanta att man inte vill lägga pengar på en bra konsert eftersom man lika gärna kan få se det gratis på som nu Malmöfestivalen. Sjukt! Med andra ord kommer Stortorget krylla av folk på söndag som är där för att "han den där Winnerbäck är ju ganska bra och det är ju trots allt gratis"... Jag ska ha vässa armbågarna hela helgen.

Och så undrar folk varför jag vill flytta till Stockholm... Hmm...//Sandra


Regnigt Sthlm

Publicerat: 2010-08-12 kl. 23:44:46

Lasse-konsert #2 i Sthlm i lördags. Regnet började så smått trilla ner runt kl. 11 på förmiddagen och sedan höll det på konstant heeeela dagen! Jag och syster införskaffade regnponchos på Classe Ohlsson för 29 riksdaler och kvällen var räddad.
Regnet fortsatte sedan strila klippt hela dagen och kvällen förutom när Lasse spelade. Då slutade det plötsligt och blev uppehåll i nästan 2 timmar. Så när det var dags för sista låten "Jag får liksom ingen ordning" så öppnade sig himlen igen och Lasse sjunger "jag kan ha räknat sekunderna som gick, mellan ljuset och åskans dån" samtidigt som en stor klar blixt lyser upp himlen, han tittar upp mot skyn, skrattar till och fortsätter spela till publikens jubel.
Små oförglömliga detaljer.
Som bara Lasse kan.


Foto: Syrran

  
Foto: Min iphone

Nu väntar den 22 aug i Malmö. Underbart!

//Sandra


Christina Perri

Publicerat: 2010-08-05 kl. 13:43:42
Tittade på So you think you can dance igår och hörde den här underbara människan framträda. Aldrig hört henne innan, men vilken röst! Lyssna!!

//Sara

RSS 2.0