Vi ses i parken!

Publicerat: 2009-04-30 kl. 18:40:59
Ikväll blir det grillning med goda vänner i Folkets Park. Ska bli supermysigt att bara sitta och ta det lugnt.
På tal om Folkets Park så läste jag i Lokaltidningen häromdagen att det ska vara en del konserter där i sommar. En konsert som jag verkligen ska försöka gå på är den med Laleh och Maia Hirasawa den 26 juni. Hur bra som helst. Jag är helt hooked på Maias version av The worrying kind som hon gjorde på förra årets melodifestival. Love it!Lägger också upp en låt av Thomas Andersson Wij. Det är en annan version av Carolas Evighet och den är 100 gånger bättre än hennes. Lugn och stillsam, precis som jag gillar.

Look-alike

Publicerat: 2009-04-30 kl. 17:23:12
Idag på jobbet fick jag höra att jag är lik Anita Ekberg som ung. En kollega tycker att jag är lika vacker som hon var då med mitt svallande hår. Hon drog parallellen med bilden då hon står i fontänen i filmen "La Dolce Vita". Jag har studerat de olika bilderna väldigt noga och kan inte se någon likhet, men glad blev jag i alla fall. Hon var ju väldigt läcker som ung, så jag bugar och tackar.

Calle Billan

Publicerat: 2009-04-29 kl. 20:47:23

Min pappa är ju något av en legend här på bloggen (och självklart i mitt o syrrans liv). Imorse intervjuade de Carl Bildt på nyheterna, hade något att göra med det där jävla viruset som härjar. Då kom jag att tänka på min kära far. Som vanligt. Han har en brorsa, Håkan, som är sjuuuukt lik Carl Bildt. Han har/hade dessutom samma frissa som Carl Bildt hade då det begav sig och pappa tjatade alltid om Håkans "Calle-Billan-lugg". Min farsa är östgöte och just det uttrycket gör sig extremt bra på den östgötska dialekten.
Ska jag vara ärlig så var nog Bildts frissa snyggare...

På tal om pappa, mummelbyxorna har jag redan berättat om va? Hans namn på tajts. "Man ser läpparna röra sig men man hör inget".

Frida Öhrn

Publicerat: 2009-04-28 kl. 22:05:06
Jag har blivit hooked på Tradera. INTE bra... Just nu sitter jag och passar på den här bikinin som är såååå snygg!


Blav ombedd igår att kolla in Frida Öhrn när hon var med i "Så ska det låta", ni vet sångerskan i Oh Laura. God DAMN! vilken röst den tjejen har. Egen, stark och lite hes. Sjukt bra! 


Sorry, var tvungen att ta med alla. SHIT vad bra hon är!!


Nyhamn

Publicerat: 2009-04-28 kl. 13:32:26
Igår var det en heldag med tjejerna från Östersund som gällde. Då vädret var kanon och vi ville spendera så mycket tid som möjligt med varandra sista dagen så åkte vi över till Danmark. Vi tog bussen över och satte oss i Nyhamn och tog en kall öl. Det kan jag verkligen kalla livet. Solen sken, fåglarna kvittrade, båtarna låg i hamn och allting var bara perfekt. När vi kom tillbaka till Malmö igen vid sextiden orkade vi inte laga mat så det blev en burgare på Möllan innan hemfärden. Kan livet bli bättre?

My happy ending

Publicerat: 2009-04-27 kl. 22:03:05
Ikväll är jag nostalgisk och lyssnar på min underbara Kurt Cobain. Hade jag fått se ett enda av de här framträdandena live så hade jag kunnat dö lycklig direkt efteråt om det skulle vara så.

This is my religion...Stress

Publicerat: 2009-04-26 kl. 11:12:44
Jag och E kom fram till attt på måndag är det bara 2 veckor innan vårat råmanus på uppsatsen ska vara klart, 2 veckor! Vi har knappt hunnit med nånting! Vi har en inledning som i princip är klar, men vi har hela 30 sidor till att printa ner + att man gärna vill ha lite tid till att gå igenom och göra småändringar innan det skickas in. Där fick vi för att vi har segat i tre veckor nu. Nu gäller det att ta till hårdhandskarna och låsa in sig.


Störiga ord!

Publicerat: 2009-04-23 kl. 16:32:41
Har ni vissa ord som ni är allergiska mot? Jag har otroligt svårt för ordet "prommis" som tydligen ska vara något förkortat käckt slang av promenad. Hur lång tid extra tar det att skriva PRO-ME-NAD?? Och framför allt att säga det. Kräk-ord!! Jag läser det överallt, hör det överallt och blir lika irriterad varje gång. Har även lite svårt för när vissa skåningar säger "frukost", något som snarare låter fru-ku-sst. Gaah!


Kent släpper nytt!! Jocke Berg skriver:

Just hemkomna från Berlin...
Vi har påbörjat inspelningarna av det som kommer att bli vårt åttonde album.
Under två extremt fokuserade veckor har ett stort antal sånger spelats in.
Låtarna är skrivna under hela förra året och fram till i början av April.
Det är självklart det bästa vi gjort.
Ännu vet vi inte exakt när det kan komma att släppas.
Om några dagar återupptar vi inspelningarna i Bunkern.
Vårt musikaliska år har börjat helt fantastiskt.
Ödmjuka hälsningar från Världens just nu Bästa Band.

 
Tältturnén 2005! Storängsbotten i Sthlm. I WAS THERE!Sommarstuga

Publicerat: 2009-04-22 kl. 18:09:29
Har tillbringat två dagar uppe i Falun nu hos en klasskompis för att genomföra två fokusgrupper till våran kära uppsats. Nu äntligen börjar det hända saker. Ungdomarna var så himla duktiga och öppna. Inte visste jag att de skulle vara så öppna med hur mycket de drack alkohol osv. Igår åkte vi ut till deras sommarstuga som låg 2 mil rakt ut i skogen. Det blev grilling, en massa spelande och prat. Hur mysigt som helst. Det är något som jag kan sakna med gamla hederliga Norpan. Varje sommar åkte vi ut till en stuga som mormor och morfar fick låna av en jaktkompis och där spenderade vi den mesta delen av sommaren. Helt underbart! Man får väl se till och skaffa sig en rik karl och skaffa en egen stuga nånstans, helst i skärgården. Billiga drömmar man har va?
*host host*

Publicerat: 2009-04-22 kl. 11:09:25
Är det bara jag som alltid får tvångstankar att man känner att man absoluuuuut måste ta ett djupt andetag så fort man går in i ett rökmoln, något som luktar extremt illa eller andra ställen/tillfällen då man egentligen bara vill hålla andan?? Verkar inte vara så smart beteende men ändå gör jag det alltid.

Nelly har haft rea=heaven on earth! Nu vill jag ha sommar!!
Move it move it!

Publicerat: 2009-04-21 kl. 09:35:10
Jag har kommit på en sak. Folk har slutat att FLYTTA på sig. Och då menar jag inte geografiskt och adressmässigt utan när man möter dom på gatan, i skogen, i korridoren eller wherever. Antingen så syns inte jag (vilket jag betvivlar, jag är inte direkt 1,40 och trådsmal) eller så har folk helt enkelt slutat bry sig eller är sjukt självupptagna. Under min morgonpromenad höll jag på att både bli överkörd av en cykel så jag fick hoppa ner i diket och bli halvt översprungen av en psykstörd joggare. Och vad gör jag? Muttrar för mig själv och går vidare. Jag säger fan inte ifrån. Shame on me! Det är nästan lika illa som att inte flytta sig. Har JAG slutat bry mig? Är jag så anpassningsbar att jag bara accepterar att bli översprungen och att behöva kryssa mig fram bland folk? Eller så lägger jag min energi på annat. Jag hoppas på det sistnämnda men tror det är en kombinaton av alltihop.

Filmklippet nedan är enbart för min egen skull, för är det NÅT jag skiter i så är det vad folk anser om min musik/killsmak. Ja, jag tycker fortfarande Taylor i brödratrion Hanson är het som få (tro det eller ej men även dom har blivit vuxna) och ja jag blir alltid lite extra glad när jag får höra Mmmbop spelas någonstans. Så det så.
 Middagstipset i TV4 morgon kl. 09.45: Inleds med musiken från Lars Winnerbäck - En tätort på en slätt i bakgrunden. Godmorgon Sandra!


Blowball

Publicerat: 2009-04-20 kl. 15:10:43
Mattias och Thomas från Takida har skapat ett eget projekt vd namn Blowball. Låtarna är helt okej enligt mig, men, som det lätt blir när man är med i ett annat band eller har varit, så känns musiken igen och ibland känns det som att det lika gärna kunde vara Takida som stod för låten.
Dream girl

Publicerat: 2009-04-20 kl. 11:11:40


Denna låt hittade jag när jag skulle ladda hem deras nya skiva. En riktig smörsång, men sen å andra sidan så är det ju också Hanson vi pratar om..Kafferep

Publicerat: 2009-04-20 kl. 10:10:43
Gårdagen bjöd på en fika på stan med M. Jag var aningen bakis efter lördagens fest, men lyckades ändå släpa mig in till stan. Det resulterade i djupa diskussioner såsom "Vad är älska för dig?" och meningen med livet. Förutom detta så bjöds det även på en hel del skratt och solsken. Jag måste säga att jag älskar den här staden. Uteserveringar och solsken. Vad mer kan man begära egentligen?

Ett poäng till MFF kändes gött det med. Så länge det inte var förlust eller fler insläppta mål så är jag nöjd. Lite besviken på mig själv är jag dock eftersom jag fortfarande inte har pallrat mig till nya stadion än. Dåligt Sara, mycket dåligt..Irish

Publicerat: 2009-04-19 kl. 20:50:47

I fredags blev det ett spontanbesök på Malmös absolut bästa pub, Fagans. Fredagar innebär liveband med irländsk musik och sjukt mycket folk. Riktigt nice!! Den här låten fick oss att nästan banka sönder bordet och skrika oss hesa.

 
http://www.fagans.se/

År 2004 såg det så här illa ut när jag var där..


Tinted Windows

Publicerat: 2009-04-19 kl. 19:52:23

Det är väl ingen hemlighet att både jag och syrran alltid varit svaga för Hanson. Inte lika mycket nu som förr tack och lov, smått oroande tonårscrush där en veva. Syrran beställde iallafall deras nya album för 100 år sedan och jag kan ha hittat förklaringen till att det aldrig kommer, nämligen detta:
Mellanbrorsan Taylors nya grupp. Tillsammans med den fd basisten James Iha i Smashing Pumpkins, Adam Scheslinger från Fountaisn of Wayne och Bun E Carlos från Cheap Trick har de bildat gruppen Tinted Windows. Hittade dom på Tuben. (Pålitligt skit det där YouTube)Helgen i underbara Malmö bestod av fest, vänner, grillning och musik! På gårkvällens fest hade värden fixat ett musikquiz som mitt lag vann. Tack och lov för det, illa att driva en musikblogg om man inte ens kan briljera med några kunskaper. Dock hade han inte gjort sin research helt hundra utan var stensäker på att Petters första album hette Bananrepubliken. Men se Sandra gav sig icke. När han insåg att han var överbevisad skyllde han på den som skapat quizet och gjort fel i facit. Han utelämnade dock den lilla detaljen att han själv googlat fram svaren. He he!I like it!


Outfit

Publicerat: 2009-04-18 kl. 20:31:22
Idag var jag på stan med mamma. Då ekonomin suger rejält den här månaden så hade jag inte planerat att handla något direkt. Däremot hade jag i tankarna att jag skulle leta efter en klänning att ha på bröllopet och på examensfesten. Tro det eller ej, men hem kommer jag släpandes med en klänning i påsen. Dyr var den, men det var den värd. Jag verkligen älskar den! Nu ska jag bara hitta ett par skor som passar till. Lättare sagt än gjort då jag har jordens bredaste och mest okvinnliga fötter man kan tänka sig..


Renegade five

Publicerat: 2009-04-16 kl. 15:51:05
Idag trillade Renegade five's platta ner i brevlådan. Har aldrig hört dem innan, men på reklamen lät de bra. Resultatet = helt okej. Inte det bästa jag har hört men helt klart en skiva som kan spelas lite då och då. Jag hade högre förväntningar på den, de känns som en blandning mellan Simple Plan och Linkin Park. Sångarens röst är lite för mesig för denna typ av musik enligt min mening och låtarna låter vädigt lika varandra plattan igenom, men det är ingen skiva som kommer att samla damm, men heller inte min favorit.


Sandra: Jag vet inte. I mailet jag fick i höstas stod det att den skulle släppas i vår. Jag däremot går och väntar på att Hansons skiva ska trilla ner. Har gått ett halvår nu sen jag bokade den från Ginza..

Vill ha nytt nu!

Publicerat: 2009-04-16 kl. 12:26:39
Sara när fan kommer Takidas nya platta????

Nu skulle man bott i Halland eller nordvästra Skåne, där verkar ju sommaren kommit med besked, helt sanslösa temperaturer! Vi hoppas på värme imorgon kväll iallafall, grillning is the shit baby!!(sorry, lite speeeeedad efter massa ångestframkallande fystester som numera är avklarade! Bra skit!)


La laaaaaa

Publicerat: 2009-04-14 kl. 20:21:38
I slutet av maj ska jag och syster på bröllop med pappsen. Jag frågade honom om lite tider ich så och han sa att det började klockan 13.30 i kyrkan.
Pappa: "Det har väl en timme eller nåt. Det beror ju lite på hur länge dom ska yla och hålla på och sjunga i kyrkan."

Våran pappa är fan bäst i världen..

Sommarlängtan

Publicerat: 2009-04-14 kl. 17:27:33
Lisa har släppt ett album på engelska. Jag har inte så pass bra koll så jag vet om hon gjort det tidigare eller om detta är det första men det lilla jag har hört låter riktigt bra. Som en gammal pianobar på 50-talet.Våren håller i sig, wunderbar!! Grillarna går varma och längtan efter sommaren har aldrig varit större. Syrran ska ha examensfest, kusinen gifter sig, konsert på Sofiero och massa annat kul väntar. Sommaren 09 får gärna komma nu!!


Ken Lee

Publicerat: 2009-04-14 kl. 17:07:59
Idol-audition är i full gång och jag räknar ner tills dess att pinsamheterna börjar. Det finns en hel del som man kan garva åt. Vem kommer inte ihåg Anna med den nasala rösten som sjöng Ring, ring, eller han kinesen som sjöng Wonderwall på ett jättekonstigt språk. På tal om konstiga språk så hittade jag denna videon från Idol-audition i Bulgarien. Lyssna och se själva vad jag menar.

Ny låt!

Publicerat: 2009-04-09 kl. 08:59:20
Denna hittade jag på youtube i morse när jag kollade runt lite. Nu har han alltså släppten ny låt som det var premiär för i Oslo. Vet dock inte vad den heter tyvärr, men den är helt underbar! Någon annan som vet??
Med i klippet finns även en alternativ version av Om du lämnade mig nu.

28 år senare...

Publicerat: 2009-04-07 kl. 16:01:52
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4842823.ab

Annika Östberg har äntligen getts tillstånd att förflyttas till Sverige. I vanliga fall brukar det vara ett himla ståhej innan hon ansöker om resning och hela Sverige håller andan för hundraåttiotredje gången i rad och väntar på nästa avslag som alltid kommer av någon långsint guvenör (?) eller liknande. Därför är det lite förvånande att det lyckats vara så mycket hysch hysch runt hela alltihop denna gången när man verkligen får "hem" henne till Sverige igen.
Jag läste hennes bok för många år sedan och den är väl som vilken fängelsebok som helst, just nu finns det ju en hel uppsjö av folk som vill lätta sitt hjärta och förklara varför de hamnade där de hamnade. Jag lägger inga värderingar alls i hennes side of the story utan kan bara konstatera att hela historien är väldigt tragisk. Sen blir det alltid så mycket hemskare historier så fort det handlar om fängelser utanför vårt eget land eftersom regler och rutiner skiljer sig galet mycket.

 Gura vs trumpet

Publicerat: 2009-04-06 kl. 14:07:54
Idag är solen tillbaka i Småland. Det gillar vi! Tyvärr blev man bortskämd med den helt sinnessjuka värmen som var i helgen och idag är det inte alls lika varmt. Återstår väl en dunderförkylning efter idag men det skiter jag i, det får det fan vara värt.
Syrran skrev att hon ville börja lira gura. Samma här! Har velat det hur länge som helst och har bestämt mig för att göra det när skolan är slut. En vanlig akustisk gitarr är inte så överdrivet dyr.
På tal om instrument, vadan detta påtvingade skitet med blockflöjt i låg(mellan???)stadiet?? Alla var tvugna att spela blockflöjt vare sig man ville eller inte. Och i tredje klass fick alla välja instrument. Jag minns att jag ville spela tvärflöjt men inte fick det. Istället spelade jag kornett, en slags mindre form av trumpet. Hur fan tänkte man där??? Hur många tjejer i tredje klass (vad är man då? 10?) bestämmer sig för en trumpetkarriär? Finns det folk som spelar trumpet som inte är äldre gubbar? WEIRD!!
För övrigt sög jag riktigt mycket på detta djävulska påfund...
Premiär

Publicerat: 2009-04-05 kl. 18:32:15
Då var det premiär för mitt allra första inlägg här. Det känns lite som att inkräckta på okänd mark, men det ska nog bli bra. Syrran och jag har väldigt lika musiksmak och har ungefär samma sjuka humor så detta kommer nog att bli en hit.
Jag tänkte dela med mig av en tanke som jag haft på sista tiden, nämligen att jag funderar på att lära mig spla gitarr eller trummor. Helst skulle jag vilja spela både ock, men måste jag välja är det nog gitarren som lockar mest. Just nu lyssnar jag väldigt mycket på bandet nedan och de gitarrsolon som de har i deras låtar gör mig himla inspirerad att börja spela själv. 
Lisa

Publicerat: 2009-04-05 kl. 10:47:28
Jag är väldigt svag för Lisa Ekdahls musik, mer och mer på senare tid. Idag är hon gäst på Nyhetsmorgon och jag kan inte låta bli att få chills när hon pratar eftersom hon låter som en liten bebis... Lite småcreapy faktiskt. Snälla Lisa sjung istället för att prata!

Här är min absolut favorit med henne Vraket. Och duetten med Winnerbäck i Kom änglar. Balsam för själen!

 Tillökning

Publicerat: 2009-04-04 kl. 19:35:04
Från och med nu kommer min älskade syrra att blogga med mig härinne. Så hädanefter är det dubbla S som driver denna bloggen. Sandra & Sara, fan vilket artistnamn.
Not so live...

Publicerat: 2009-04-03 kl. 07:56:21
Jag fortsätter på nostalgispåret lite grann. Hittade den här videon på Youtube. Det roliga är att den heter "Lili & Susie Live". Det tvivlar jag ju ganska mycket på! Playback skulle jag sätta mina pengar på, känns som ett säkrare odds.
Galet mycket 80-tal över detta haha!
Jag kommer ihåg att jag tyckte Susie var den snyggaste av de två. Jag såg nog dåligt redan i tidig ålder eller så hade jag någon konstig white trash-gen.. Av någon anledning så var det alltid debatt mellan mina kompisar vem av dom som var snyggast. Stört!
RSS 2.0