Merry X-mas

Publicerat: 2008-12-24 kl. 02:57:47
God jul jävla tomtar!!

Lovely lov

Publicerat: 2008-12-20 kl. 12:26:37
Första dagen på lovet idag och det känns heeelt fab!! Min lya har nog aldrig varit så crowded, det är som ett eget litet kollektiv här, tre arbetande chicks och tre fräsande katter.

Idag fick jag en släng av Nirvana-nostalgi och det här är en av mina absoluta favoriter från Unplugged in New York-albumet. Återigen en bra grej med att vara hemma. Här finns alla mina gamla skivor!


Nirvana - Plateau

Jag älskar den här bilden. Kontrasterna, det sorgsna ansiktsuttrycket och hans fantastiska ögon... Vissa såg ut som änglar redan i livet.

Slut...

Publicerat: 2008-12-20 kl. 04:33:52
Jaha.. så var Musikhjälpen slut. Jag trodde inte det skulle bli så stor skillnad. Särskilt inte nu när jag är hemma i Skåne och allt. men fy fan vad det har varit ett roligt sällskap den senaste veckan. En vecka med alldeles för lite lektioner och stimulans blev så jävla mycket roligare med tre tokar i en glasbur i min älskade hemstad. Det var nästan som att vara där. Jag vaknade mitt i natten vissa dagar pga oväsen och kunde då lätt slå på tv:n och somna till önskelåtar och Henrik Torehammars stämma. Lovely!
Hoppas de fortsätter med det här i tre år som de funderade på. Jag kommer följa det varenda år. Verkligen! Skidsporter och vinter-OS har inte ett dugg att komma med, det här is the shit!! Jag befarar dock att det inte kommer va i Malmö nästa gång...

Holy crap

Publicerat: 2008-12-18 kl. 12:15:42
Jaha nu brinner det på Rosengård igen. Jag blir så jävla förbannad på folk som inte kan bete sig. De som stökar mest är dessutom folk som inte har ett dugg att göra med ursprungsproblemet utan bara tar tillfället i akt att jävlas med polis och brandkår. Psykvården nästa?

Anyway! Vaknade av ett sms från bästa Tjoddan idag: "God morgon gumman! Nu är det Lasse igen :) Kram Tjoddan"
Tyvärr tog det mig ett tag innan jag fått ordning på vakenhet, ögon, fjärrkontroller och medvetande så jag missade det precis. Typiskt! Men det är tanken som räknas...

Dagen består av packning, tvätt, träning och plugg. Snaaaaaart får jag åka hem till underbara Malmö!

Dagens bästa på Musikhjälpen hittills:
Miss Li - Oh boy
Hanson - Mmmbop
(klassiker!!)
Lillasyster - Umbrella
Tracy Chapman - Fast car
Timbuktu - Det löser sig
Calaisa LIVE
Timbuktu och Damn LIVE i glasburen!!
Doris - Did you give the world som love today



Min önskelåt har fortfarande inte spelats.. Kanske nästa kommer istället. Tillägnad bästa pappsen!

Det ligger i generna

Publicerat: 2008-12-17 kl. 18:17:37
Min pappa känner mig sååå bra! Vi har inte pratat på en vecka och det första han frågar när vi pratar i telefonen är: "Hinner du hem innan Kitty och dom är klara i glasburen eller missar du det?" Hur visste han att jag är heeelt hooked? Antagligen för att han tydligen är det själv också. Han tyckte man skulle avsätta en tv-kanal så det kan visas hela dygnet, inte bara "mesiga" 17 timmar!
Jag är verkligen min pappas dotter! :D


Musikhjälpen onsdag

Publicerat: 2008-12-17 kl. 11:12:10
Morgonens bästa låtar hittills:

Warren G & Nate Dogg - Regulate
Lasse Lindh - Svenska hjärtan
Petter- Min click

Mr. P

Publicerat: 2008-12-16 kl. 16:35:30
Jag vet, det blir ett evigt jävla tjatande men get used to it. Iallafall tills på fredag. Musikhjälpen är min bästa vän. Tv:n har gått heeela dagen och snart kommer min favvo Petter och löser av Timbuktu för att kicka live. Det var verkligen inte igår jag såg honom. Jag vet inte om det beror på mig eller om han inte har kört på länge i närheten av Malmö. Skulle gissa på det senare då han bland annat har grejat med sin senaste platta. 10-årsplattan. Återigen,vart tog åren vägen???

By the way så är jag grymt tacksam att Petter har en blogg eftersom jag gått och sjungit på en låt han körde med Natural Bond på Hultsfred för sjukt många år sedan och som jag inte hittat sedan dess. Nu vet jag iallafall vad den heter och att jag nog får ligga i som fan om jag ska få tag på den. Så har du "Verbal rak höger" liggandes och skräpa någonstans på White Label 12:a så har jag en suverääään idé på vad just du kan ge mig i julklapp...


Musikhjälpen tisdag

Publicerat: 2008-12-16 kl. 13:50:27
Dagens citat från Ehsan:
"När jag dansar ser jag ut som en lavalampa"

En lavalampa???

Shake it!

Publicerat: 2008-12-16 kl. 08:50:06
Mongo! Det har varit jordbävning hemma i Skåne inatt. Riktigt skadat. Undra om de märkt av det i sitt lilla radiohus på Gustav Adolfs Torg. Tydligen mätte den 4.0 på Richterskalan. Det säger mig inte så jävla mycket men det låter ju inte asroligt.

Får mig att tänka på denna låten. Den är lite lagom så där kall, mörk och okänd. Riktigt bra, har ett antal år på nacken men håller än. Med råge!


Kent - Spökstad

Simon says

Publicerat: 2008-12-15 kl. 15:20:14
Det var länge sedan jag hörde nåt från Laleh, men den här spelade hon på Musikhjälpen igår och den är ruskigt bra!


Det fortsätter

Publicerat: 2008-12-15 kl. 11:29:19
Ni missar väl inte att Musikhjälpen visas på tv från kl. 09 till 16.35 idag? Fan vilka härliga programledare! Jag bara rådiggar Kitty och Henrik Torehammar!! Det är nästan så jag vill sitta inne hela hela dagen och bara titta på tv.
Ååååh jag längtar heeeeeeeem!!!!



Update: Nu önskade någon Elegi med Lasse. LOVELY!!!

P3 goes MALMÖ!!

Publicerat: 2008-12-14 kl. 19:32:16
Jag har läst och hört talas om det här Musikhjälpen men aldrig brytt mig om att utförska det närmre. Tills jag idag slog på svt2 och såg att man kastat in programledarna från mitt favvoradio-program hemma (Din Gata) i en glasbur mitt på Gustav Adolfs Torg hemma i Malmö. WTF??? Varför varför VARFÖR  är jag aldrig hemma när såna här saker händer? Idag hade Looptroop Rockers och Laleh spelat live. Det håller på 13-19 dec och slutar alltså lagom till jag kommer hem på fredag. Crap!


Vinter08

Publicerat: 2008-12-14 kl. 18:13:56
Den här årstiden får mig alltid att tänka på Kents VinterNoll2. Det finns nog inga artister som kan få mig att känna så mycket som just Kent och Winnerbäck. Även om texterna i Kents fall inte alltid är helt begripliga eller logiska så lyckas de alltid förmedla en känsla som man bara vill hålla fast vid och aldrig riktigt släppa. Många av låtarna har jag dessutom speciella minnen till. Man minns vart man var, vem man var, vädret, allt! Den här är SNÖ! Snö på Malmöitiska vägar, kyla och bistra vindar. Vänner som man sedan länge förändrat sin relation till. Vissa som stannat, andra som tyvärr sakta glidit iväg ut i perriferin.
Åren har gått med andra ord...


Let it snow

Publicerat: 2008-12-13 kl. 08:30:52
Gårdagens plusgrader fick mig lite skraj att all snö skulle försvinna. Nu när skiten äntligen lagt sig kan den väl få stanna också?! Hörde att Hufvudstaden hade ösregn och Skåne har väl barmark som vanligt. Så jag får passa på att njuta av lite vinter iallafall den sista veckan jag är kvar i här i Helvetes-stan.

Kanske borde passa på att börja packa för hemfärden? En jävla massa grejer som ska med hem den här vändan. Jag hatar att packa. Jag är världssämst på att packa! Det blir alltid för mycket och ändå har jag glömt hälften när jag väl kommer fram och glömt det viktigaste och mest logiska. Hur fan kan det komma sig att man packar ner sånt man aldrig annars använder? Varför får man för sig att det är en sån bra idé att ta med sig bara för att man ska iväg? Skadat!



Melissa Horn & Lars Winnerbäck - Som jag hade dig förut

KÄRLEK!

Tjallamalla

Publicerat: 2008-12-12 kl. 19:42:33
Holy crap!! Jag har fått nys om en sida som lätt hade kunnat få mig ruinerad på nolltid. Förut var jag helt jävla besatt av nelly.se men nu har jag hittat något ännu bättre!! http://shoppa.tjallamalla.com/

Jag hade inte tackat nej till något av det här. Men fattig jävla student som man är får jag väl dregla vidare...

    

Anna x 2

Publicerat: 2008-12-12 kl. 12:40:44
Jag är lite besatt av den här låten. Den är så sjukt bra!! Har inte sett videon innan men man kan lita på Youtube...  

Hello Saferide - Anna


Hittade även en underbar duett med Anna Järvinen!


Annika Norlin och Anna Järvinen - För varje hjärtslag

Lussevaka?

Publicerat: 2008-12-12 kl. 06:47:33
Minns ni lussevakorna? Lussevaka a.k.a fylleslag för 14-åringar, helst på häxblandning eller annan fulsprit. Då var det otänkbart att inte hitta på något dagen innan lucia, nu är det typ otänkbart att hitta på något. Damn I´m getting old. Idag är det ju iofs fredag, men skulle man få för sig att göra något avancerat så skulle det snarare bero på fredagsfaktumet än luciagrejen. Antar att jag kommer nörda genom att sitta hemma och kolla Idolfinalen istället. Vete fan vem jag vill ska vinna, tjejen kanske? Eller, helt ärligt så skiter jag nog i vem som vinner, det är mest tidsfördriv...

Ticnet.se

Publicerat: 2008-12-11 kl. 07:41:29


Shit! Två dagar till lucia! Var fan tar tiden vägen??? Kollade Hultsfredbiljetter idag. 1390 för hela Winnerbäck.-kitet. Jag trodde det skulle vara mycket dyrare. Så nu startar Operation övertalning. (Syrran? Lojs? 8-11 juli är datumen by the way...)
Hajade inte riktigt dealen med campingplatserna, var dom gratis eller? Eftersom bilcamping kostade 100 spänn per dag och fordon. Sjukt billigt.
Läste att även Anna ternheim, Timbuktu och Maia Hirasawa var klara redan. I goooootta go there!!!!!


Player

Publicerat: 2008-12-10 kl. 16:13:23
Den här julen kommer bli så grymt kul. Trots att allt inte kommer vara som vanligt så tror jag den kan bli helt suverän. När jag kom hem förra helgen fick jag den glad överraskningen att det numera kryllar av roliga tv-spel i mitt crib. Jag har på min höjd kört Singstar på PS2 (som man tydligen ska säga istället för Playstation nu för tiden..) under mina äldre dagar. Innan dess var det väl Super Mario 8-bitars. Ni vet det där gamla grå med en lucka uppe på som man körde ner spelet i. Min ena roomie hade vänligheten att introducera mig för Wii Sports igår och det slutade med att halva natten försvann.

Dessutom har jag redan fått min julklapp för i år. Den låg i brevlådan idag och heter Lars Winnerbäcks dvd "Solen i ögonen".



Merry X-mas!

Kränga!

Publicerat: 2008-12-09 kl. 07:43:50
Ikväll är det dags för årets första (och sista??) julbord! Jag är en sucker för julmat och kan äta det flera veckor under julen. Ingen vidare bra diet direkt.. Men vafan, en gång om året. (ja okej då, en vecka om året) har ingen dött av. Och jagäter ju faktiskt inte allt. Mest skinkan, köttbullarna och rödbetssalladen. Och sillen. Och brödet. Och snapsen. Och.. äh fuck it!



Det här är humor på hög nivå! Jag har inte sett julkalendern på många år men det fanns en tid då det var riktigt roligt haha! "Martin Beck" som klantig farsa slår det mesta.


Sunes jul!

Jukebox i Malmö säljs!!

Publicerat: 2008-12-08 kl. 19:29:15
Jukebox på Värnhemstorget ska säljas! Jag åkte förbi med bussen häromdagen och såg skyltarna i fönstret om att en fucking thai/sushi/kina-nånting-restaurang skulle öppna där. Huh?? Det här är skivbutiken där jag till slut lyckades hitta skivan med Bus 75 som jag introducerades för under mina ungdomsår i Barndomsstaden och som jag sedan aldrig fann. Den hade utgått helt ur sortimentet fleeeera år tidigare. Jukebox fixade ett ex, som dessutom var signerat. Word! Och nu ska det alltså stängas igen. Tack för det alla downloaders. Och ja, jag tillhör faktiskt den tunna skaran som inte laddar ner. Inte av några särskilda skäl utan mest för att jag inte orkar engagera mig och skaffar musiken på annat sätt och laglig väg. Jag vet, det låter som en jävla moralpredikan men så ser det ut. Call me nerd, call me Old School, I don´t do it...



"I mer än 23 år har Malmös pop- och rockkonnässörer vandrat till Jukebox för skivor, musiktips eller bara en stunds socialiserande. Nu stänger den lilla butiken på Värnhemstorget i Malmö.
En efter en försvinner skivaffärerna i regionen, likt negerpojkar i en ramsa i en Agatha Christie-roman.
Stängningen av Malmöbutiken Jukebox har legat i luften länge. Redan i januari skrev Sydsvenskan om att butiken var på väg att säljas. Sedan i april har de bara haft öppet på halvtid.
- Konsumenterna och stamkunderna är det som hållit oss kvar. Det är det enda man kommer att sakna riktigt mycket, säger Per Olin.
- Många av våra stamkunder vägrar handla någon annanstans. Men de är inte många och de blir inte fler, fortsätter han.

Anledningen till att de nu stänger igen är en kombination av minskad försäljning och bristande respons från skivbolagen. Enligt Per Olin inriktar sig skivbolagen hellre på att bygga upp bra relationer med stora butiker och kedjor där de fortfarande kan sälja skivor i stora upplagor.
- De pratar mycket om hur viktiga viktiga vi små nischade butiker är men det har mest varit snack, säger Per Olin.

Per Olin och Hasse Schönning öppnade Jukebox 1984. Butiken har i alla år legat i samma hörn av Kungsgatan och Östra Förstadsgatan på Värnhemstorget. Genom åren har de byggt upp en trogen kundskara av pop- och rockkonnässörer. Störst var butiken i början av 90-talet.
- Då var det bra snurr på affärerna. På fredagarna och lördagarna kunde det vara så fullt att folk inte kom in genom dörren. Speciellt om det var någon artist som spelade i samband med något skivsläpp, säger Per Olin.

En sådan gång var när amerikanska countryrockstjärnan Will Oldham, eller Bonnie "Prince" Billy som han också kallar sig, spelade i butiken.
- Han var en halvtimme försenad och kom gående med en karta i ena handen och en gitarr i den andra. Sedan stod han bakom kassaapparaten och spelade, berättar Per Olin.
- Folk hade åkt ner från Småland för att lyssna. 150 personer stod utanför och applåderade även fast de förmodligen varken hade hört eller sett något av framträdandet.

Jukebox har främst vänt sig till en publik utanför de bredaste motorvägarna. Det har aldrig skeppats ut några stora kvantiteter skivor från butiken.
- Både jag och Hasse har gått mycket på hjärta när vi beställt in skivor. Kanske lite för mycket hjärta och lite hjärna ibland, säger Per Olin.
Det kanske inte alltid var så bra för affärerna men det hjälpte dem att bygga upp ett stort förtroende hos sina stamkunder. - Det fanns en tid då vi kunde sälja 150 förhandsexemplar av Social Distortion, en grupp som skulle komma att sälja 300 exemplar totalt i Sverige efter en månad, säger Per Olin.

Flera gånger diskuterade Per Olin och Hasse Schönning att utveckla Jukebox verksamhet och bredda inriktningen.
- Vi pratade tidigt, långt innan andra skivaffärer startade kafé, om att göra något liknande med tidningar, böcker och fika. Ett tag planerade vi att starta en rockklubb rakt över gatan. Men nu blev det inte så."

 
Saxat från Sydsvenskan.se

Helgens vän

Publicerat: 2008-12-08 kl. 12:20:58

Den här har varit min bästa vän denna helgen. Fylld med kaffe då såklart. Automatkaffe tyvärr men vem fan är kräsen? Spenderar man helgens alla nätter på jobbet så är man glad för det lilla. Med tanke på att det är julbordstider nu så har tiden visserligen gått sjukt fort då folk som aldrig är ute och svirar annars går loss för allt vad de är värda denna tiden på året och blir redlösa och slåss till höger och vänster.

Decembers konserter värda att se:
3 Dec: Melissa Horn Victoriateatern
17 Dec: Timbuktu, Babel Malmö
18 Dec: Timbuktu, Babel Malmö
20 Dec: Millencolin, Lund


Nu är det tydligen dags att söka nytt csn... Booooring! Glamoröst liv man har...

Äntligen!

Publicerat: 2008-12-06 kl. 04:22:04
Robin B a.k.a Basshunter a.k.a Utstrålning död fisk åkte ur Idol ikväll och Aftonbladets internet-löp berättar om hans besvikelse och frustration. "Juryn valde fel låt till mig". Men buuhuuu! Att han ens kom så här långt är för mig ett fucking mysterium... Så sjukt dålig och menlös att karaoke på en Finlandsfärja hade varit bättre.

By the way! Läkerol Cactus is the shit! Gonatt!

Helt vanlig torsdag...

Publicerat: 2008-12-04 kl. 21:07:44

Idag är en BRA dag! Trots att jag skurit mig i handen, har ett blåmärke och en kvaddad tumme och har druckit alldeles för mycket kaffe är det bara lovely idag! Även om dagen ju faktiskt snart är slut.
Ibland behövs det inte mer än bra träning, underbara vänner och trevliga besök för att man ska orka lite mer mörker än vanligt. Ja och så lite Lasse då såklart!

Tips från coachen: Att träna med ipod:en på högsta volym och sjunga med i Söndermarken så folk vänder sig om är inte att rekommendera om man vill hålla låg profil...



Ingen bullmamma...

Publicerat: 2008-12-04 kl. 12:07:53
Dagens husmorstips: Glöm inte sockret i kanelbullsdegen, den har en viss tendens att smaka pajbotten annars..


Regissör-mail

Publicerat: 2008-12-01 kl. 21:06:54


Jag kunde bara inte låta bli att låta Gertten få veta hur fantastisk hans skapelse var. Verkade som Lasse också hade gillat den vilket gör det hela ännu bättre. Ett stort plus att han tog sig tid att svara och dessutom gjorde det samma dag jag skickade mailet.

Festivalsommar?

Publicerat: 2008-12-01 kl. 19:42:38

Lasse kommer inte ha någon sommarturné nästa år, MEN, han kommer göra 4 spelningar på Hultan! Dvs en varje dag. Jag har never ever varit på Hultsfred men frågan är om det fan inte är dags nästa sommar. (Julklappstips for meee...)

Winnerbäcks spelningar på Hultsfred 09:

ONSDAG: Återförening av punkbandet Snoddas på Stora Dans.
TORSDAG: Intimt och akustiskt på inomhusscenen Teater.
FREDAG: Rockspelning på utomhusscenen Pampas.
LÖRDAG: Den stora finalen - Winnerbäck på Hawaii, Hultsfreds största scen.


RSS 2.0