Torsdag=ärtsoppa?

Publicerat: 2009-08-27 kl. 19:45:17
Jag har nog aldrig längtat så mycket att en vecka ska ta slut som den här sabla insparksveckan. Av någon anledning lyckas jag bo ovanför någon ordförande (????) i festkommittén så mer än en gång har jag vaknat av att det står folk och gastar utanför fönstret mitt i nattene fter en festnatt ute och just nu pågår en förfest med basen från HELL.

Winnerbäck i Hålan är bokat och förhoppningsvis blir det Sthlm också. Missar antagligen Malmö till min stora förtret.

Min räddning är att både lönen och CSN har kommit så man kan unna sig lite vardagslyx så här i början på terminen iallafall. Det finns tydligen kantareller i Småland också ;)





//Sandra


Här har tiden stått stilla

Publicerat: 2009-08-25 kl. 18:40:36

Dag 2 efter sommaruppehållet och det är som om tiden stått stilla. Allt och alla ser ut som för 3 månader sedan och bänkarna är lika hårda och salarna lika fattiga på syre. De nya studenterna springer runt i sina färgglada overaller och skriker, sjunger och super för full hals. De väcker en om natten och springer runt med en megafon med sirensignal som kan reta gallfeber på den mest tåliga.
Vad som däremot skiljer återkomsten till Campus den här gången är att det är sluttampen. 4 månader kvar och man ser ett slut. Inga mer lov och när januari är slut behöver jag aldrig mer åka till den här staden om jag inte vill. Vilket jag förmodar att jag inte vill ;)
Nu ska jag unna mig ett glas vitt, sallad med valnötter, chevréost, parmaskinka och fikonmarmelad och läsa bloggar.



//Sandra

Män som hatar kvinnor

Publicerat: 2009-08-25 kl. 17:40:36





Jag må vara sen, men igår såg jag Män som hatar kvinnor för första gången. Jag har läst hela triologin och mina förväntningar på denna film var enorma. Böcker som sedan blir film är oftast sämre, men denna höll måttet. Spänningen fanns där och storyn med, sen att vissa karaktärer inte fick en rättvis bild är en annan historia.
Ni som har läst boken vet vilken bild man får av Lisbeth Salander, och personligen så tycker jag att denna bild överensstämde helt med den Lisbeth som är i filmen. Noomi Rapace är grym! Hela hennes sätt att vara och föra sig stämmer helt överens med boken. Sen kan jag tycka att Mikael Nyqvist som Mikael Blomkvist kan diskuteras. Hos mig inger han inget macho/player-intryck i alla fall.
Den är verkligen sevärd, och om ni har tålamod och kan hålla er så rekommenderar jag att läsa böckerna först. Det blir en annan bild av storyn då.







//Sara


Ny singel

Publicerat: 2009-08-25 kl. 17:15:27
Takida har släppt en ny singel, The things we owe. Denna gång en ballad, och denna från nya albumet. Lyssna och njut av Roberts ljuva stämma. Jag gillar den och nu längtar jag ännu mer till deras konsert i november.



//Sara

Se upp för dårarna!

Publicerat: 2009-08-24 kl. 10:42:43
Jaha Småland då! Bron över Campussjön är klar så nu riskerar man att möta både det ena och det andra psykraset på sina morgonpromenader eftersom man passerar S:t Sigfrids sjukhus. Kul område man bor i. Längtar otroooligt mycket till januari nu!!!
Lyssnar fortfarande halvt ihjäl mig på Lasses nya låt. Damn vad jag gillar den! B-sidan är nästan lika otippad som syntharna i huvudspåret. Den är fullständigt akustisk, går helt i moll och slutar tvärt med raderna:
"från kylan in i värmen,
jag kom att tänka på dig nu,
kanske för att det är så tyst..."

4 månader, mina vänner. 4 MÅNADER!!



//Sandra

Jag får liksom ingen ordning

Publicerat: 2009-08-21 kl. 01:03:23
Vid första lyssningen vet jag inte riktigt vad jag ska tycka, men det tar inte lång tid förrän jag bara älskar det!!! Inne på winnerback.se-s forum är det många som gnäller över synthljudet och att det "inte låter som Lasse". Klart som fan det låter som Lasse. Visst, soundet är annorlunda men varför ska inte han kunna utvecklas som alla andra?! Aj reeelly löv it!!



//Sandra

Sista veckan

Publicerat: 2009-08-19 kl. 22:24:11
Jaha här hemma är Malmöfestivalen i full gång. Ett spektakel som tydligen hållt på i 25 år nu. Säga vad man vill om den men visst hade man saknat den om den försvann helt. Fast varje år är kanske att ta i. Jag tror på det här med att man måste längta lite och se fram emot saker så jag tror att max vartannat hade varit lagom. Det är ofta bra band men jag missade tyvärr de bästa i helgen, Anna Ternheim, Calaisa och Miss Li. Imorgon spelar dock Thåström så det ska jag väl iallafall lyckas pricka in? Det hade blivit en helt okej avslutning på en i övrigt grym sommar. På måndag drar allvaret igång med skolan och man börjar äntligen se ljuset. Bara en termin kvar. EN TERMIN!! 156 dagar till examensdagen! Haja hur fort det har gått!! Helt otroligt.. Snart står man där i skärmmössa och guldknappar och pillar på kavajkanten, tittar lite extra på ärmarna och nyper sig i armen och undrar om det verkligen är på riktigt. Snart kära vänner, snaaaaart!!!

På vår avslutningsmiddag tänkte jag och en kille i klassen köra den här. Så att vi aldrig glöms bort liksom. Han måste bara lära sig munspel först (gura kan han redan) och jag måste lära mig spela gitarr!! Shit!!



//Sandra

Bartender

Publicerat: 2009-08-18 kl. 18:54:53
Idag när jag och L var på stan så fick i en flyer om en två-veckors kurs som gör en til en certifierad bartender. Jag har länge pratat om att jag skulle vilja gå någon sådan kurs för att lära mig blanda drinkar och liknande. Detta skulle nu vara mellan 13-27 oktober och kosta 7lapp. Det skulle vara roligt att arbeta med det som en extra-knäck. Jag måste dock kolla över ekonomin innan jag kastar mig in i något.



//Sara

Backstreet's back

Publicerat: 2009-08-18 kl. 18:20:23
Igår när jag surfade runt bland olika sidor så hittade jag en överraskande nyhet; Backstreet boys kommer till Sverige på turné. Ja, jag vet vad ni tänker, men jag tycker att det skulle vara superroligt att se dem. Jag trodde att deras tid vad över för länge sen, men inte då. Det kommer säkert vara jag och alla fjortisar där, men må så vara. Jag har massvis med minnen till de låtarna och innan de slutar helt (vilket jag trodde de hade gjort för typ 10 år sedan) så skulle det vara kul att se dem.



//Sara



Skillnad

Publicerat: 2009-08-18 kl. 15:44:52
Takida har signats av Roadrunner Records, ett bolag som har både Nickelback och Slipknots i sitt cv. Kul!

Jag har spenderat helgen i Prag. Där lirade man gamla 90-talshits i stort sett överallt. Nostalgi i all ära men helt ärligt, ligger demycket efter övriga världen???

//Sandra

Årets Taubestipendium

Publicerat: 2009-08-13 kl. 18:47:26
Lasse har tilldelats årets Taubestipendium. När jag var i Stockholm i veckan och spatserade Götgatan fram gick jag av en händelse förbi en wordpress-affär som sålde tidningar ifrån världens alla hörn. Jag fastnade för några stencoola tröjor/väskor i skyltfönstret. Väl inne i affären ser jag Lasse pryda omslaget av tidningen Vi, som är med och delar ut priset. Den innehöll en låååång intervju med grymt coola bilder och jag köpte den såklart på en gång. Jag gick sedan upp till Mosebacke och ner på andra sidan mot vattnet. Med utsikt över Stockholms skärgård läste jag den sedan. Stockholm på sommaren är fan i mig svårslaget!!
Att jag dessutom gick och sneglade mig omkring för att kaaanske kanske råka få syn på honom i vimlet på Söder gjorde det hela lite extra spännande. Min kära vän har ju faktiskt mött honom utanför sin port där jag nu bodde. Men sådan tur hade jag icke. Och tur var kanske det :)





På Mosebacke vet de vilka som regerar musik-Sverige! Dessa två legender pryder barens baksida!

//Sandra

Talang!

Publicerat: 2009-08-09 kl. 22:38:34
Jag kan inte smälta hur otroligt begåvad den här lilla killen är!! Att kunna lära sig hela texten till "Dom sista drömmarna" och dessutom sjunga den så bra när man är 5 bast är helt otroligt!

Att han sen kan lira trummor som en äkta rockstar när han är 4 är liksom toppen av isberget. Snacka om bra uppfostrad liten kille! ;)
När jag får barn ska de också bli matade med Winnerbäck hö hö!! Det känns nästan som den där trumbebisen som var i slutet av Hipp Hippavsnitten fast den här är the real thing.






Tour Malmoe

Publicerat: 2009-08-04 kl. 08:31:51
Takida har presenterat ett antal turnédatum för hösten varav ett av dom är i Malmö och Baltiska Hallen. 27 November är datumet. Det verkar som man kommer få hänga där en hel del i höst. Först Lasse, sen Takida. Det kan verkligen behövas i höstmörkret!


Sofia Karlsson

Publicerat: 2009-08-01 kl. 13:39:47
Den här tjejen var ett av förbanden till Lasses konsert förra sommaren. De har börjat göra reklam för hennes senaste skiva på tv och igår satte jag mig och lyssnade på henne på Spotify. Det är samma stuk på de flesta låtarna men de skiljer sig ändå markant från varandra tyckte jag. Den här är utan tvekan min favorit.




RSS 2.0