Talang 2008

Publicerat: 2008-05-31 kl. 10:33:41
Jag brukar inte se Talang, är i stort emot sådana program. Men igår när vi satt och väntade på Ondskan såg vi slutet av finalen. Denna lilla tjej som vann var HELT otrolig!!! Jag rös i hela kroppen. Vilken röst!! 10 år gammal och sjunger redan i världsklass.

Var är Söder?

Publicerat: 2008-05-31 kl. 10:20:08
Petter ska ge ut en samlingsskiva. På hans blogg kan man rösta på vilka låtar man helst vill se på den plattan. Jag ville helst kryssa i allihopa, men fick nöja mig med att välja mina gamla favoriter. "Saker och ting" var nog den som fastnade mest i min hjärna och under det året den plattan släpptes tror jag att jag såg honom live 6 gånger (och då bor jag INTE i Sthlm...). Allt som allt har jag sett honom ett tiotal gånger live tror jag. Det är lika bra varenda gång. Tyvärr är jag inte lika inbiten så jag kan alla texterna längre. På Banarepubliken var det nog inte en rad jag inte hade memorerat.  


Ena v mina nuvarande favoriter. Klockrent att göra ett samarbete med Säkert! Hon är asgrym!

Sussie Dahl

Publicerat: 2008-05-26 kl. 13:06:07
image5
http://www.ange.se/download/18.101da9107dd298f618000320/ANGE+tidning+3_05.pdf
Det kanske är jag som är sen, men jag har inte hängt med i Takida-svängen särskilt länge och precis upptäckt bakgrunden till Curly Sue, sångarens sambo. Tänk att få en sån fantastisk låt uppkallad efter sig. Vad mer kan
man begära??
Vem vill INTE vara någons Curly Sue??

Just nu längtar jag så mycket till sommarens konsert att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen. Takida snurrar i skivspelaren konstant och jag hajar inte riktigt varifrån det kommer. Visst har jag gillat rock genom åren, men inte i den här formen. Det började lite smått med Nirvana och övergick nog senare till någon form av radiopop för att sedan övergå till svensk hip hop och svenska artister överlag, Lars Winnerbäck, Kent osv.

Takida är ju svenskar så kanske är jag omedvetet otroligt patriotisk? ;)
Sonny J

Publicerat: 2008-05-24 kl. 14:40:34
Häromdagen när jag och min kompis satt och tittade på MTV dök den hör videon upp. Den var riktigt cool. Pulp Fiction goes trailer trash.

Dessutom en riktigt grym låt!!

Lyssna även in deras "Can´t stop moving"

Nu vet jag varför den känns old...

Publicerat: 2008-05-23 kl. 20:55:04
På www.jasonmraz.com kan man läsa följande:

"...Highlights include first single, "I´m Yours", a warm breeze of a song about finally giving into love and lifes possibbilities set to lilting island tempo. A demo of the song leaked out into the world a few years ago and has developed a cult following. "I didn´t realize how powerful it was until we went to Sweden last summer and 6000 people sang every word," Mraz says. "I´d never been to Sweden in my life. I thought, it already has a life of it´s own from the demo, lets give people a great version of it. I feel like we finally got it right on this album."

Ja det kan man väl lugnt säga att vi fick! Och detta förklarar varför jag envisas med att hävda att det här är en gammal låt.


You and I both

Publicerat: 2008-05-23 kl. 20:40:36
Ännu en suverän låt från "Waiting for mym rocket to come"-albumet från 2003. Tyvärr den enda plattan jag har. Tack fär Internet och kompisar med musiksmak som dock redan skickat hysteriskt mycket bra musik med den här snubben. Tack Micke, Skellefteå rockar!!


I dooooo!!

Publicerat: 2008-05-23 kl. 20:28:23
Inte bara är han så snygg att man vill ställa sig på knä och säga I do! Han sjunger dessutom som en gud!!

Backstabber Lady

Publicerat: 2008-05-09 kl. 16:22:16
Föreställ er följande scenario:
En intim pub, kanske röda väggar. Robusta möbler i mörkt trä. Kanske en snubbe med kostym och svart hatt neddragen i pannan. En cigarill i mungipan. Lite Moulin Rouge fast i miniformat. Den stämningen. En lönnfet bartender med svettfläckar på den smutsvita skjortan. På en liten scen i ena hörnet sitter en kvinna med gitarr. Hennes hår är kolsvart och läpparna knallröda. Hon klinkar på sin gitarr och låter orden andas fram i mikrofonen. Hennes sång heter "Backstabber Lady" och hon kallar sig själv Miss Li.


Aguson

Publicerat: 2008-05-09 kl. 12:45:59
Från Linköping kommer detta Winnerbäck-inspirerade band. De började med att släppa "Mr Johnssons klagosång" som singel för över ett år sedan. Nu har äntligen hela albumet kommit. Min favorit har sedan länge varit "Från vinst till förlust". Lyssna gärna in dom om ni gillar Winnerbäck, Plura eller bara vanlig svensk vispop.
image4

Skåne represent

Publicerat: 2008-05-05 kl. 16:52:52
Skåne har många grymma talanger inom musik. Jag har inte alls bra på undergroundartister och band, men den här snubben har jag till och med träffat. Han har gjort en del musik med Beväpnad Tjockis, BT, från Söder i Stockholm. Jag vet inte om de har kvar sitt crew Coast Records, men de har iallafall haft ett sådant kollektiv, med fokus på de Skånska kusterna. Skånsk rap kan vara bra även om man inte heter Timbuktu.

LP-skivor

Publicerat: 2008-05-05 kl. 16:36:45
image3


Jag har knappt några LP-skivor alls. Kanske beroende på att jag inte har någon vinylspelare. MEN! Jag kunde inte  låta bli att köpa Kents "Tillbaka till samtiden" för samlarvärdets skull och för att den skivan är helt fantastisk! Vad jag dock hade gett multum med pengar för är denna dyrgrip på bilden. Lars Winnerbäcks begränsade upplaga av "Stackars hela Sverige", späckad med liveversioner av alla hans stora hits. Jag som är en dyngsucker för honomi vanliga fall blir ju i det närmsta euforisk av denna skiva. Tack och lov har jag den i digital version. Men original är ju alltid bäst.

I min källare har den som hade min lägenhet tidigare lämnat en hel hög med gamla vinylplattor och jag ska ta en dag och gå ner och se om där är något att ha. Det kan säkert finnas riktiga dyrgripar!

Maia!

Publicerat: 2008-05-05 kl. 16:17:56
Maia Hirashawa! Vilken röst! Vilken tjej! P3 spelar hennes underbara (och BÄTTRE) version av The Arks "The worrying kind" för fullt och jag förbannar mina okunskaper i datorer som gör att jag inte riktigt hajar det där med nedladdningsprogram. Någon vänlig själ som kan hjälpa mig?? 
 

RSS 2.0