Rest in peace M.J

Publicerat: 2009-06-26 kl. 06:07:45
Idag vaknade jag mycket tidigare än vad jag skulle och tänkte att jag lika gärna kunde gå upp och läsa tidningen i lugn och ro. Av någon anledning har den ju börjat ramla in här. Jag har fortfarande ingen aning om varför. Inte min kombo heller. Hur som haver så låg den inte där idag. Fan, då hade den kanske kommit fel de senaste dagarna. Ja ja det var kul så länge det varade tänkte jag och gick in i duschen. När jag sedan kom ut därifrån hade den trillat in på hallgolvet. Det framsida skrek emot mig gick inte riktigt in först: "Michael Jackson död". Nää, jag läste nog fel. Först trodde jag det var en typisk "skandalrubrik" som tidningarna gillar att formulera för att folk ska sätta morgonkaffet i halsen. Men denna gick inte att ta miste på och jag insåg att Sydsvenkan ju faktiskt inte tillhör den kategorin av tidningar heller. Först blev jag lite ställd, jag lät tidningen ligga kvar där som om den vore pestsmittad. Sen tänkte jag: "Jaha så det var dags nu då." På ett sätt var jag inte förvånad så förstörd och trasig som han sett ut de senaste åren. Jag har aldrig varit något stort fan men inser hur stor han var och kan bara föreställa mig hur reaktionerna kommer bli.
Blir detta nästa "jag minns exakt vad jag gjorde när beskedet om Palmes död kom" fast i världslig skala? Mycket möjligt. Till och med troligt.


Sun is shining

Publicerat: 2009-06-23 kl. 18:32:48
Saker man tutar i barn när de är små och som man i vuxen ålder har någonstans i bakhuvudet fast man vet att det är a whole lot of bullshit:

* Dödar du en spindel så blir det regn imorgon.
* Bada inte när du precis har ätit, då kan du få kramp.
* Är du inte snäll kommer inte tomten (eller vad som helst som föräldrarna kan vinna på).
* Går du mot röd gubbe kommer polisen och tar dig.

Solen skiner i Malmö och idag spelar Sveriges U21-landslag mot Serbien. Tydligen behöver de bara ett poäng för att gå vidare. Jaha. Jag skiter i vilket, jag är ledig och temperaturen har äntligen orkat sig upp över 20-strecket och regnet har tvingats bort. Såja!

Den här lilla killen mötte jag utanför polishuset förra sommaren. Undra vad han hade gjort där? LUL-snattare? ;)

Nytt album

Publicerat: 2009-06-19 kl. 15:07:12

Äntligen! Fick ett nyhetsmail från Takidas hemsida där det stod att den nya plattan släpps den 26:e augusti. Wohoo! Just nu spelas deras nyaste singel As you die för fullt på radiostationerna. En låt som gör mig sjukt nyfiken på hur deras platta låter. Håll tillgodo!
Regn

Publicerat: 2009-06-14 kl. 12:46:16
Var tar sommaren vägen????? OK, det har varit uppehåll idag och igår men det blåser ju som om det vore halv storm! TUR man inte har semester nu!

Snaaart är det dags för Anna och Thåström på Sofiero. Kommer bli så JÄVLA bra!


London nästa

Publicerat: 2009-06-08 kl. 18:52:58
På onsdag drar jag iväg till London för shopping och sightseeing. Förväntningarna på denna stad är skyhöga (tyvärr) och jag hoppas verkligen att det är så bra som jag har hört. Detta blir min semester för i år och jag behöver verkligen detta nu efter skolan och allt.
Graduation

Publicerat: 2009-06-07 kl. 15:38:37
Jag har varit lite off här ett tag, men det beror på att jag varit uppe en vända i Norrland för att ta examen. Det gick jättebra och nu ska jag bara ansöka om min examen. Avslutningsdagen har jag länge fasat för då det är så många av klasskamraterna som jag säkert aldrig kommer att träffa igen (tyvärr). Vid en sån här sentimental sinnesstämning passar nedanstående låt oerhört bra.


Nostalgi

Publicerat: 2009-06-06 kl. 10:39:58
När jag gick i högstadiet hade vi en del musiker i klassen och antingen var folk tondöva då eller så sjöng jag bättre på den tiden. En kille i klassen var övergrym på gitarr tyckte jag då. I själva verket var han väl ganska average, men han kunde Nirvana-låtar och sjöng dessutom bra så det förklarade väl varför jag tyckte han var så jävla bra. Vi stod i musiksalen på skolan och han lirade "Drain You" och jag stod på en stol och skrålade i micken för full hals. Det var tider det!
Det slutade iallafall med att vi på någon Öppet Hus-dag uppträdde där utanför skolan i lilla byn. Jag var väl mest doa om jag minns rätt (och tur var nog det). Min kompis däremot sjunger som en Gud och framförde bland annat låten nedan. Cranberries musik hade nästan fallit i glömska hos mig. Synd då det är grym musik. Hennes röst är helt galet bra!

Stilikon

Publicerat: 2009-06-03 kl. 21:33:01
Jag älskar svartvita bilder och särskilt om de har en lite gammaldags touch. När de sen föreställer en av tidernas största stilikon blir de ännu bättre. Twiggy var i det närmsta anorektiskt smal och hade lätt kommit undan med 20 kg till men fy fasiken vad vacker hon var då det begav sig!


Hur ofta ser vi inte den här stilen i modetidningarna nu för tiden??


Ljuva 60-tal!


Hade man kunnat döda för att ha dom ögonen eller?
Spela vaddå?

Publicerat: 2009-06-01 kl. 22:55:03
Helg hemma hos pappsen. Spelade kort med syrran och kära papps i fredags. Efter ett tag blev det tjatigt.

Pappa: "Vi skulle haft ett sånt där annat spel. Pokemon."
Jag och sis: "Pokemon?????????"
Pappa: "Ja det där man fäller ut så där och så går det ut som spetsar så här." *visar i luften*
Jag och sis: "Du menar backgammon???"
Pappa: "Ja vafan sak samma!"RSS 2.0