För dig Håkan?

Publicerat: 2008-08-30 kl. 18:13:15
Jag gillar inte Håkan. Inte alls faktiskt. Jag har ingen särskild anledning. Egentligen är det fel av mig att säga att jag inte gillar för jag tycker ingenting. Jag lyssnar helt enkelt inte på honom och känner inget behov av att göra det heller. Men den här versionen av För dig tillsammans med Winnerbäck kan jag faktiskt tänka mig att lyssna på några gånger. Sen kan jag iofs tycka att publiken gör det bättre än Håkan men jag ska inte vara gnällig, det är ju trots allt lördag idag...



skrivihop.se

Publicerat: 2008-08-28 kl. 12:52:43
Under dagens 2 lektioner:
* metal
* upphetning
* is hacka
* sår skada
* bröst korg

Jag trodde att lärarna iallafall skulle kunna stava...

Ironik

Publicerat: 2008-08-28 kl. 06:26:19

Den här låten får mig att omedvetet kastas tillbaka till sena 90-talet då såna här röster och hela soundet var så sjukt inne. Jag kan inte heller låta bli att tycka om den även om den inte alls passar in i min musikmall nu för tiden. Videon är nästan lika 90 som låten med en tjej som ligger på sjukhus, en kille som sörjer och springer i kyrkan. I slutet sitter hon självklart i väntrummet när han först tror hon är död. Sorry, to ruin the story men det är lite väl klyschigt. Kanske är det därför Ironik kommer undan med det?


Balans

Publicerat: 2008-08-26 kl. 08:46:27
Skola och rutiner har dragit igång. Nya ansikten, gamla ansikten, begagnade böcker, nya ämnen och samma lokaler. Samma studentrum och halvt nedrasade vägghylla. Min egen säng, mitt duntäcke och mina satinlakan. Inget ont som inte har något gott med sig. Nya utmaningar och förväntningar ligger framför mig. Jag samlar krafter och motivation och försöker fokusera. Vägen mot min dröm går vidare...



Lasse i Nyhetsmorgon då det begav sig - Gå hem med dig

Vi var där blixten hittade ner

Publicerat: 2008-08-24 kl. 18:04:06

Idag började solen helt plötsligt skina från absolut ingenstans och jag gav mig ut för att insupa Campus en sista gång innan skolan och allt plugg skulle dra igång igen. På min väg mot välkända lokaler ser jag att Baja-Majorna står kvar på platsen där konserten varit. Mina steg styrs omedvetet ditåt. Just då börjar "Stockholms kyss" spelas i min ipod och jag kliver ut på den leriga nedtrampade arenan jag stått på två dagar tidigare. Jag ser spår från ett slagfält, gamla avspärrningsband runt en soptunna, metall staplat på hög, lyftkranar från nedmonteringen av en scen. Jag strosar runt i leran och längtar tillbaka till den kvällen. Hör alla ljuden, känner alla känslor och då. Då får jag se något vitt som tittar upp på mig från en vattenpöl. "Kom ihåg mig". Där ligger ett plektrum. Jag tar upp det och kramar det i min hand. Omedelbart hittar jag en till. Den har ansiktssidan uppåt. Båda är leriga och man kan knappt urskilja texten. Jag vet precis var jag ska ha dom. Jag håller dom i min hand en lång stund, håller dom krampaktigt, blundar , lyssnar och ler. Liveversionen av "Lång dag". Jag känner kvällsbrisen, trängseln, andedräkterna från grannen bredvid, basen som gungar i marken. Ser scenen och känner bara frid. Jag öppnar mina ögon och går runt lite till, undrar var scenen stod exakt, hittar ett gammalt fotspår, undrar om det kan vara hans. Går i det. Det kan ha varit hans. Det är dags att gå tillbaka nu. Sommaren är verkligen slut.
 


Spännande

Publicerat: 2008-08-24 kl. 11:44:40
Enligt Latjas personlighetstest skulle polis vara ett yrke för mig. Intressant...


Singing bird

Publicerat: 2008-08-24 kl. 11:29:46


Den 15 augusti (ja jag vet,det var en vecka sen men det skiter jag i) så var det nån form av gala som hette Guldknappen. Där vann iallafall Odd Molly för årets bästa designer. Grymt! Deras kläder är sjukt snygga. Men way to expensive för min studentplånbok!

De senaste 2 dagarna har jag suttit och njutit av Bränt Krut vol.3 i min mediaplayer. Här i studentlyan har jag ingen stereo så datorn är min allra bästa vän. Och mamma som lånat ut högtalarna till densamma.. Jag undrar om mina studentgrannar uppskattar mitt skrålande genom lövtunna väggar med tanke på att jag sjunger falskare än självaste Håkan Hellström (förlåt alla hans fans men han sjunger verkligen illa så föreställ er då hur jag låter...)
Har en stilla önskan att det ska komma en ny live-dvd med världens bästa Lasse men vetefan om det kommer ske.


Rules by Mary rules!

Publicerat: 2008-08-23 kl. 12:35:03
Det här är allt annat än en modeblogg men jag bara måste berätta!! Igår kom mina Rules by Mary från nelly.se. Jag ÄLSKAR dom!! Riktigt skinn och en stabil klack. Hysteriskt snygga och kommer absolut bli mina favoriter!

Hjärter Dams sista sång

Publicerat: 2008-08-23 kl. 00:12:25


Jag får sån separationsångest efter varenda konsert med Lasse att det kanske vore bättre för min egen hälsa om jag sket i att gå dit. Kvällens konsert var årets sista för min del och gud vet när jag får se honom spela igen.
Jag har lera upp till knäna, är lite smått efterberusad och sentimental och känner någon slags sorgblandad lycka. Är det slut nu? Om jag tyckte jag rockade till Takida så är det inget i jämförelse mot kvällens konsert. I kväll var jag i mitt ultimata element. Efter två extranummer kommer Lasse ut själv på scenen och spelar "Hjärter Dams sista sång", en av mina absoluta favoriter. Kvällen var gjord. Och slut....
Hade han friat hade jag sagt ja utan att blinka. Enbart på grund av hans underbara musik. Då hade yours truly blivit Fru Winnerbäck.
Så är det.

Sidekick

Publicerat: 2008-08-22 kl. 10:14:47
Kära vänner!
Tjoddan is back! Hon har lovat att blogga hos mig. Eller lovat och lovat, men jag kommer tjata tills hon gör det om inte annat. Min förhoppning är att hon vill bli min sidekick på heltid. Hjälp mig böna och be, okej?!

Malmö vs Helsingborg

Publicerat: 2008-08-22 kl. 08:11:40
Jag har helt missat att nämna hur Takida var i Helsingborg. Om det beror på bakfyllan dagen efter eller jobbmaratonet senaste veckan låter jag vara osagt.
Jag tyckte innan Hbg att konserten i Malmö hade varit bra. För det första hade jag aldrig sett dom förut och att höra deras låtar live var grymt. Tyvärr var publiken lite lam och få i antalet då många satt utanför istället. De spelade bara i 45 minuter och tiden gick otroligt fort. Jag var ganska nöjd ändå som sagt. Men! Efter att nu ha sett dom i Hbg inser jag att Malmös publik var riktigt kass! Vilket faktiskt förvånar mig lite. Är vi så pass pretto i Malmö att allt som kan förknippas med någon form av "mainstream" inte går hem? Eller var det för att det var mitt i semestertider som folket inte kom? För att folk i Malmö gillar Takida är det ingen tvivel om. I lördags var vi säkert 3-4 gånger så många i publiken och alla rockade järnet!! De spelade i över en timme och körde extranummer. Nu kan jag inte lyssna på dom utan att återfå känslan från den kvällen. Fantastiskt! Helsingborg gjorde dom verkligen rättvisa och jag hade inte velat missa det för allt i världen.
Man vet om en konsert har varit riktigt bra om man var gång man hör bandet efteråt bara känner en längtan att få återuppleva den stunden de spelade just den låten live. Och på en timme hinner man ganska många...

Förstå då hur Lasse W uppfyller mina stunder som jag hört och sett så många gånger, så många timmar på så många ställen. Nästkommande gång faktiskt just ikväll!

I want it all!

Publicerat: 2008-08-20 kl. 14:39:41


Hade jag varit rik så hade jag snart varit fattig igen. Eller nåt... Jag hittar så sjuuukt mycket snyggt på nelly.se som jag bara could die for!! Att de sedan får in mer och mer av mitt favvomärke Friis&co gör ju inte saken bättre. Nu har de dessutom börjat få in massa skor också. Tur att de är för höga så jag inte kan beställa dom av den anledningen. Men det finns ju andra...
Jag kan inte ens komma ihåg hur många beställningar jag gjort därifrån i sommar. Även lite coola tishor från andra ställen. Det är tur man tjänat lite kosing iallafall. Men vad hände med sparandet?




Dagens låt:

Lars Winnerbäck - Hugger i sten



Från världens bästa live-dvd...

Vafan e dom egentligen?

Publicerat: 2008-08-20 kl. 04:18:41
SVT:s kommentator till höjdhoppsfinalen idag:
"Stefan Holm har sin tränare som pappa, Thomas Janku har sin tränare som pappa, Baba har sin tränare som pappa..."

Har sin tränare som pappa?? Inte sin pappa som tränare?

The weather report today: HUMID!!!

Publicerat: 2008-08-19 kl. 20:17:39

Idag har luftfuktigheten här varit högre än jag kan minnas att den någonsin varit här hemma. Sjukt störigt. Man har inte kunnat gå en meter utan att känna svetten börja rinna nerför ryggraden eller mellan brösten. Fresh! Jag trodde att den klibbiga luften man hade i New York tänkte stanna i just New York men tydligen har den spridit sig även till Skandinavien och Svealand. Nog för att jag gillar (Okej då! Avgudar!!) New York är jag inte riktigt beredd att ta emot deras klibbiga luft.

Sex and the city går på tv om sena kvällarna nu. Big bestämde sig för att flytta till Napa i gårdagens repris.
Carrie:
"If you´re tired of New York, you take a napa-a, you don´t move to Napa. You can´t move, you´re the Chrysler Building..."

Orka!

Publicerat: 2008-08-19 kl. 11:20:08
Jag tycker att hela den nu tydligen pågående häxjakten av SVT:s reporter från igår är lite väl överdriven. Visst, jag hade absolut inte heller velat synas bölandes i direktsänd OS-tv (like I ever would get the chance...) men borde vi istället inte bara konstatera att stackars Susanna Kallur inte är en Gud utan är mänsklig som alla andra? Sen att hon är vältränad så självaste Hulken hade blivit avis och asgrym på häck är ju bara en parentes. Låt den stackars tjejen få vara ledsen ifred och låt reportern vara, har tidningarna inget bättre att skriva om?? Fast det har ju tydligen inte jag heller...


Words, don´t come easy?

Publicerat: 2008-08-18 kl. 11:08:15
Igår zappade jag förbi svt, vilket i stort sett aldrig händer om det inte är typ OS, vilket det iofs är nu. Anyway! Det var någor program om dyslexi och de intervjuade Petter. Han har alltid haft dyslexi och det slog mig vilket otroligt handikapp det måste vara. Framför allt om man jobbar som låtskrivare och artist. Holy crap! Det är ju nästan lika illa som att Mozart (?) var döv. Eeh.. ja men NÄSTAN! Jag hade en kompis som hade en släng av ordblindhet för många år sedan men det märktes mest på att hon stavade lite weird.

Nu; dags för morgonkaffe. Ahh!

Jag+Gunvald=sant

Publicerat: 2008-08-16 kl. 10:27:40
Inatt var jag med i en Beck-film. Jag och  Gunvald löste brott som ingen annan. Han var grymt het och manlig och vi flirtade såklart. Han gick rak i ryggen med bestämda steg och domderade runt folk. Hans rock fladdrade i vinden och han spände ögonen i folk som bara Gunvald kan. Vi spanade och jag löste världsproblemen som om det vore på riktigt. Fast det var nog förresten ingen film, det var nog på riktigt.

Sen vaknade jag hemma i min knarriga säng med grus i ögonen och insåg att allt bara varit en dröm. Fan, jag som hade så roligt.


My man...

Morgonprojekt

Publicerat: 2008-08-15 kl. 09:11:56


Introtävlingen i P3:

Smells Like Teen Spirit - Nirvana
?
I´m never gonna dance again - ?
?
?
?
?


 Ja det började bra, sen gick det åt helvete...


Drinktips

Publicerat: 2008-08-15 kl. 09:06:51
Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken av de här 2 drinkarna som verkar godast...


Melón Dollar Mojito


4 cl Bacardi Grand Melón
vattemelonbitar
lime
mynta
råsocker
is
sodavatten

Muddla vattenmelonbitarna, lime, mynta och råsocker i botten på ett highball glas. Fyll sedan upp med is och Bacardi Grand Melón. Toppa sist med sodavatten.
Garnera med en kvist mynta.



Blueberry Mojito


5 cl Smirnoff Blueberry Vodka
3 färska myntablad
färska blåbär
en halv lime
sodavatten

Muddla blåbär, mynta och lime i ett rocksglas.
Häll på Smirnoff Blueberry vodka.
Fyll upp med krossad is.
Rör om och toppa med sodavatten.
Garnera med färska blåbär och en myntakvist.

Tapet

Publicerat: 2008-08-15 kl. 01:51:39



Idag hämtade jag bilderna från rockfoto.nu. Numera har jag denna i A3-format! Haja det!! Den kommer lysa upp mina trista dagar i studentrummet. Jag hade beställt 3 i A4 ockå men den ena gav jag bort i födelsedagspresent.

För övrigt har jag shoppat alldeles för mycket på nelly.se idag. Men jag behöööver faktiskt massa grejer som jag inte har råd att köpa under terminen.. *visslar och himlar med ögonen*

Imorgon ska jag äntligen få äta kräftor och på lördag är det dags för Takida igen. Lasse på fredag och sen är fan hösten här på riktigt. Skit!!


Borta bra men hemma bäst

Publicerat: 2008-08-14 kl. 21:21:16

Efter en middag på en av stans restauranger, ett glas rött (och halva sällskapets glas i knät) går jag sakta Kungsgatan-allén hem och inser att det är nästan exakt en vecka tills jag måste åka härifrån. Tanken att flytta har slagit mig några gånger när jag varit på besök på andra ställen. Göteborg är jättemysigt och Stockholmn är fantastiskt. Men är jag beredd att överge mig älskade hemstad i Skåne? Nä jag tror fan inte det. Här är hemma och här älskar jag att vara. Jag kommer alltid känna en viss dragning till Stockholm, det tvivlar jag inte på. Men till syvende och sist vill jag kunna åka hem till Malmö igen.
På vägen hem lyssnar jag på Winnerbäcks sommarpratande från P1 som finns i min ipod. Hans lugna röst skänker ett välbehag och jag går och småler åt hans sarkastiska och småtorra vitsighet. Jag kan snart det här programmet utantill tror jag...



Regn

Publicerat: 2008-08-14 kl. 16:14:10
Regnet kommer i skurar utanför fönstret och när jag sitter och gnolar på den gamla låten "Regnet det bara öser ner" och googlar den på Youtube så kommer det upp videor med snorungar som krälar runt i ösregn på familjens trätrall eller bara ett allmänt ösgren utanför ett hus. Vem fan ser något kul i att filma sådana saker?


Är det bara jag som tycker att melodin låter tokrippad (och uppspeedad) från Joshua Radins "Winter"???


Blandband is the shit!

Publicerat: 2008-08-14 kl. 11:43:24


I sommar har Jerikos C/O Bar kört Mixtape onsdagar och torsdagar, då kända profiler har lirat sina favoritblandband. Jag har tänkt gå flera gånger men det har alltid dykt upp något i vägen. det retar mig något enormt nu när sommaren lider på sitt slut och jag endast har en vecka kvar i sköna Malmö.
Själva koceptet låter för mig som en klockren vinnare. Jag vet inte hur många blandband jag hade när jag var liten/yngre. Både på kassett och VHS. MTV var min bästa vän när det kom in i min värld lite senare än det hade gjort för alla andra. Min  video var nog den mest välanvända när det kom till inspelningar och vissa videor såg jag bara en gång och aldrig mer så lyckades man fånga en av dom på ett VHS-band var lyckan fullkomlig. (Typ Weird Al Yankovics Smells like Nirvana, som självklart inte finns att sno från Youtube utan bara i visningsversioner. http://www.youtube.com/watch?v=mxh5v5MpEB8 History repeats...) Jag undrar vart jag har allt det här idag... Förmodligen i kartonger på vinden efter alla flyttar sedan dess.
Jag skulle nog aldrig bli erbjuden att spela upp mina blandband offentligt eftersom jag liksom många andra tjejer i min generation var en looser för NKOTB, eurodisco och hårdrocksballader.


Säkert!

Publicerat: 2008-08-12 kl. 14:47:25
Säkerts original av Petters refräng i Logiskt är helt fantastisk! Den här liveinspelningen hittade jag på Youtube och den slår det mesta. Säkert är ett band jag sjukt gärna hade sett live. Så galet träffande musik och sköna toner. I "Ditt kvarter" lyser hennes norrländska dialekt igenom i textraden:
"Elle när ska det bli inne att vara som jag? Blek och feg och sävlig och lat"

 

I veckan fick jag smaka på hur det kan fungera på jobbet när man sitter i en ansvarsposition. Är man inte så gammal inom branschen sticker det i vissas ögon när man får lite mer ansvar och då måste det gnällas på minsta lilla. Om det sedan finns fog för det eller ej är sekundärt. det är lite skrämmande hur  vuxna människor kan sjunka i ålder i vissa lägen. Efter många diskussioner med chefen stod vi iallafall på samma sida och kom fram till samma slutsats i agerandet, att jag hade gjort rätt. Att sedan personen som gnällde gått via honom och inte direkt till mig visar ju bara hur feg personen är. Så! Det var dagens avkräkning, då skakar vi av oss det och går vidare.



 

Turnékungen

Publicerat: 2008-08-11 kl. 15:45:13


Så var röstningen om Sveriges turnékung 2008 avgjord här. Med tanke på att Magnus Uggla kom tvåa så undrar jag vad det är för folk som har röstat, men nästan 12 % var ju iallafall vettiga eftersom de röstade på Lasse. Jag vet att jag är ordentligt partisk i båda fallen, men fan vad rätt!
Tvåa bland tjejerna kom Miss Li. Hade iofs helst sett Annika Norling från Säkert! som tvåa och Miss Li på första men å andra sidan, vad är en fånig lista?
Intervjun med LW var iallafall bra, han gillar sina fans nästan lika mycket som de gillar honom. Och vill han skaffa sig en hobby så har jag en massa bra förslag haha!


Strimmor

Publicerat: 2008-08-10 kl. 12:07:03


Jag längtar sjukt mycket till 22 augusti då jag ska få se Lasse igen. Den konserten kommer det troligtvis inte bli lika bra drag som i Malmö men huvudsaken att Lasse och bandet står på scenen.
Jag har funderat på att skaffa en tatuering hur länge som helst nu och vill gärna ha ett LW-citat. Tyvärr finns det så himla många och det får inte vara för långt. Det kanske skulle bli den här regniga söndagens projekt att bestämma mig? Så får det bli!


Lite olika typsnitt...


Uppdaterad ipod

Publicerat: 2008-08-10 kl. 02:21:45
Idag lyckades jag äntligen lägga in Bränt Krut och Melissa Horn i min ipod. Eller rättare sagt, jag fick arslet ur vagnen och tog mig tiden att göra det. Jag kom på att det ju faktiskt var värt de få minutrarna det tar att kopiera ett album in i spellistan.
Jag är usel på att ladda ner musik, vet knappt hur man gör och har inte ens något sånt program hemma på min egen dator. Men jag provade idag på Kompisens eftersom jag sjukt gärna vill ha Lillasyster-Umbrella. Tycker väl originalet med Rhianna är sådär, men deras rockiga version är askalas! Däremot skulle jag vilja ha Rhiannas tatuering i nacken. Innan hon byggde ut den över halva ryggen vill  säga...

Batman och Sonic-intervju

Publicerat: 2008-08-08 kl. 10:34:49


Igår såg jag och kompisen nya Batman-rullen. Den var riktigt bra. Christian Bale är så in i bängen snygg och Heath Ledger spelar sjukt bra som den psykotiska Jokern. Man blir nästan lite abivalent i relationen till honom, man vill hata honom och tycka att de borde ta fast honom samtidigt som man verkligen inte vill se honom dö på vita duken. Det slipper man tack och lov också. Om det är ändrat i efterhand eller om det är ursprungsversionen låter jag vara osagt.

När jag svintrött äntligen kom hem efter filmen avslutade jag en perfekt dag med att läsa intervjun med Lasse i Sonic. Den var precis så bra som jag hade hoppats och som vanligt när man fått läsa eller höra något nytt av herr Winnerbäck så vill man bara ha mer...


Peace and love

Publicerat: 2008-08-08 kl. 09:46:54
I juni hade jag velat bo i eller i närheten av Borlänge. Men bara för en helg, Peace and love. God damn vad mycket bra artister de hade i år!! Helvete!..
Kent, Håkan Hellström, Thåström, Jason Mraz, Sahara Hotnights, Millencolin, Looptroop, Teddybears, Takida, Eldkvarn, Adam Tensta, Miss Li, Melissa Horn, Petter, Veronica Maggio, Lasse Lindh, Lillasyster mm mm... Lägg till LW och det hade varit hela min aktuella skivsamling.

Malmöfestivalens enda höjdpunkter

Publicerat: 2008-08-07 kl. 18:31:00
Det finns fyra akter på årets Malmöfestival som jag vill se:

Fredag: Maia Hirasawa
Lördag: Looptroop Rockers
Söndag: Veronica Maggio
Måndag: Miss Li


Missar Miss Li pga jobb och Looptroop pga Takida i Hbg.. När det för EN gångs skull är något kul på festivalen. Sheisse!


Utelivet i Folkets Park

Publicerat: 2008-08-07 kl. 14:59:37
När den här sommaren är slut kommer jag absolut sakna utelivet runt Möllan. Förra veckan gled vi spontant in på Debaser en dag mitt i veckan. På uteserveringen stod Kitty Jutbring och delar från Lamont och spelade plattor. Över staketet ligger Cuba Café som bjuder på salsa-toner hela natten låg. De har lite för hög ljudnivå för min smak men stämningen är sjukt bra och känslan av att vara utomlands kan knappast var större. Musiken på Debaser faller dock mig bättre i smaken. Det sköna med de här ställena är att de i stort sätt har öppet varenda dag hela sommaren och det är alltid folk där! Oftast jävligt skönt folk också. Opretentiösa människor med alla möjliga och omöjliga stilar blandas över en öl i en av korgbåsen eller i en soffa. Malmö må vara en storstad men ibland känns det som att man ser samma folk hela tiden. Det slipper man på Debaser, det är som att komma till en ny stad varenda gång och det är ytterst sällan man träffar folk man känner. Bartendrarna gör jordens bästa Strawberry Daquiris för under hundralappen i generöst stora kupade glas som man kan njuta av länge innan de tar slut och utbudet i barerna är stort. Jag är inte danstypen när jag går ut och sitter gärna och snackar med en god drink eller öl och då passar Debban perfekt. Vill man ha lite mer ös eller valsa runt i en galen salsa kan man bara gå de 50 metrarna till Cuba Café eller ta gatan bort till KB på Bergsgatan. Jag har gnällt på Malmös uteliv många gånger men jag ska fan sluta med det nu... 

  
En vanlig syn på Malmö gator... Framför allt runt Möllan.
 

Coffee break

Publicerat: 2008-08-07 kl. 13:35:03
Dagens I-landsproblem:
Att koka kaffe, hälla i mjölk och inse att den är gammal och gick ut för 4 dagar sen så man får hälla ut allt och koka nytt


Konserter genom åren.

Publicerat: 2008-08-07 kl. 13:18:04
Jag satt och funderade på hur många och vilka konserter jag varit på och jag minns fan inte ens alla, MEN jag tänkte försöka spalta upp det lite iallafall.

Jag börjar med 2 stycken som jag knappast är stolt över men alla har vi varit unga...
* Aqua - Scandinavium Gbg 1997 (?)
* Britney Spears - Köpenhamn 1999 (?)

* Petter med olika crew 9 ggr utspritt över Sveriges alla hörn, klubbar och scener 1999-2007
* Lars Winnerbäck 5 ggr (snart 6!!) runtom i Skåne och i Borgholms slottsruin (MAGISKT!!) 2004-2008
* Takida förra veckan i Folkets Park (nästa i Hbg 16 augusti)
* Miss Li på Jeriko, Malmö i höstas, samt på Lasses turné
* Kent 3 ggr; tältturnén 2005 (?)  Malmö och Stockholm och senaste turnén på Olympen i Lund.
* Anna Ternheim, förband till kent 2 ggr och Malmöfestivalen 2005 (?)
* Timbuktu, noll koll på antalet här. Lite då och då känns det som, men såg honom iaf i folekts Park med Damn!
* Abalone dots, förband till LW i höstas.
* Rocktåget med Håkan Hellström, Magnus Uggla och The Ark. Vete fan när detta kan ha varit? 2000?

Soon to come: Jason Mraz på Olympen i Lund i september!

Retro

Publicerat: 2008-08-07 kl. 12:47:15


Jag gillar gamla reklambilder a la 50/60-tal och några av mina väggar pryds med sådana.

En film som utspelar sig under denna tid är Mona Lisas leende. Julia Roberts gör en bra huvudroll men min favoritkaraktär är Maggie Gyllenhaal som är lite skönt nonchalant och struntar i vad alla andra tycker och vågar säga ifrån mot präktiga översittarbrudar.


Karibiska toner

Publicerat: 2008-08-07 kl. 09:20:02

Igår skulle jag ut och äta med tjejerna. Vi bestämde oss för att gå nånstans runt Möllan. Möllan har varit min tillflyktsort i sommar och jag gillar ställena runt torget mer och mer och kan ibland bara längta efter stämningen. Anyway, efter att ha hämtat ut pengar frågade jag om de hade käkat på Carib Kreol någon gång. Jag fick föga respons men såg till att styra oss ditåt. Utanför var det tomt och vi styrde fram till den hemmaskrivna och ganska fula menyn. Jag gick på i ullstrumporna om hur gott deras käk var och fick till slut med mig dom in. Så fort vi klev över tröskeln kunde jag nästan höra hur de båda drog ett häpnadens andetag och utstötte ett litet "wow/oj". Karibisk musik mötte oss ur högtalaran, i baren stod en engelsman av sydamerikanskt ursprung och skakade drinkar som om varje drink vore hans sista. Inredningen på Carib är fantastisk. Utmed fönstren står tresitssoffor i mörkt trä med benvita dynor och bredvid dom står bord i samma mörka trä. Vi såg att alla borden var reserverade. En tisdag... Det visade sig att ett av dom var ledigt till 20.30 och vi var där redan vid 18. Det var tur det för nu var båda mina vänner så impade av stället att inget annat hade kunnat mäta sig. Jag hade för mig att förrätten var god så vi beställde in en sådan. "Men vad ÄR det för nåt" undrade dom. "Ehh alltså jag kommer inte ihåg.. men det är gott!" yrade jag. Och det var det! Jag vet fortfarande egentligen inte riktigt vad det är men nån form av rotfruktspuré som friteras och serveras med tre olika såser. Efter den helt suveräna maten tyckte vi att det var dags att prova drinklistan. Vi tog in tre olika åt gången och snurrade laget runt. allt som allt provade vi 6 drinkar den kvällen och en karibisk öl. Det var allt från Daquiri Maracuja till Compadre och Pina Coladas jag aldrig sett dom förr med ananasblad och paraplyer. Känslan av Karibiska övärlden sitter bokstavligen i väggarna då baren har målade siluetter av palmblad och även vi började prata om att resa iväg till solen bara vi tre. Semester för en kväll kan man kanske kalla det. Och nu har ytterligare 2 Malmöiter blivit inbitna Carib Kreoler.

Sonic

Publicerat: 2008-08-06 kl. 16:43:15


Eftersom senaste numret av Sonic var slutsålt på deras hemsida och jag var i alltför mycket extas över Bränt Krut vol. 3 på konserten och inte hade en tanke på att köpa den där fick jag ta mig ner på stan idag istället och köpa den på Pressbyrån. Jag har ännu inte gett mig i kast med att läsa den utan sparar den till speciellt tillfälle då jag har all tid i världen och bara kan gräva ner mig i den lååånga intervjun av Jan Gradvall med Winnerbäck! De som läst den säger att den är riktigt riktigt bra!
Jag har dessutom köpt ett par kängor idag. Kan inte riktigt fatta att jag ska vandra runt i sådana resten av karriären... typ. Weird...



Dagens bästa: Studentrabatten hos Nelly!!

Doris

Publicerat: 2008-08-03 kl. 16:37:49

Doris Svensson, känd under artistnamnet Doris, är en svensk sångerska född 1947 i Göteborg. 

Doris har arbetat med flera musikgrupper under 1960- och 1970-talen. Hennes scendebut gjordes 1960 och två år senare kom hennes första skiva, Singin' the Blues, med The Strangers. Hon sjöng därefter ett tag i dansbandet Weeds och senare i popgruppen Plums. Plums fick en hit 1967 med låten "Mama Didn't Lie". Två år senare, 1969 startade hon bandet Dandys; med dem fick de också en listplacering med "Go Back to Daddy".

1970 släpptes albumet Did You Give the World Some Love Today Baby. Gruppen hon spelade med på skivan bestod av Berndt Egerbladh på hammondorgel, Lukas Lindholm på bas, Bengt Carlsson på gitarr och Janne Loffe Carlsson på trummor. Skivan sålde dock inte så bra och glömdes snart bort, men drygt 20 år senare blev skivan något av en kultskiva och ett eftertraktat samlarobjekt. Därför återsläpptes albumet på CD 1996, med spår i från albumen med Plums och Dandys.

Låtarna från albumet har sedan återkomsten använts i reklamer och vinjetter. Spåret "Beatmaker" användes till programmet Doris i P3, titelspåret har använts i reklam för SOS Barnbyar och som signaturmelodi till Bästa formen 2005 och "What a Lovely Way" förekom bl a i TV-serien Cleo. Spåret "Wouldn't That Be Groovy" har också använts i reklamfilmer för IKEA.

Under 1970-talet jobbade hon tillsammans med sin man i dansbandet 031. Doris la dock musikkarriären åt sidan och arbetar nu som undersköterska i Göteborg . (wikipedia.org)

Jag har bara en av hennes skivor och den skaffade jag efter att ha sett reklamen för just SOS Barnbyar. Det visade sig att hela skivan var helt galet grym! En blandning mellan jazz, blues och gud vet allt. Verkligen värt att lyssna in för den som vill ha något gammalt men som ändå känns fräscht. Med sin kaxiga hesa röst sjunger hon skiten ur de flesta och man kastas handlöst mellan årtalen.


Prins Caspian

Publicerat: 2008-08-02 kl. 20:52:38
Ikväll såg jag äntligen nya Narnia-filmen. Jag blir helt tårögd så fort Aslan dyker upp på vita duken. Hela filmen bygger upp någon sorts förväntan på att det gigantiska lejonet ska kliva in och rädda alla. Filmen var riktigt bra, men jag älskade ju verkligen den första så jag hade knappast väntat mig något annat.
Nu ska jag ge mig ut och gå en sväng, ska ju upp tidigt imorgon och jobba. En promenad med Lasse i öronen i sommarkvällen känns som en perfekt avslutning på en bra dag.


Den HÄR vill jag ha!!!!

Update: Bara för att jag bestämt mig för några bilder nu så vägrar sidjäveln att funka...

Festivalfeeling

Publicerat: 2008-08-01 kl. 10:30:25


Det hade man verkligen igår. Öl, mycket folk, en upptrampad dammig konsertplan och världens drag. Tyvärr höll Takida bara på i 45 minuter och lämnade sedan för huvudakten Hardcore Superstar. Dessutom var allting försenat. Vi hade läst på hemsidan att Takida skulle starta redan kl. 19 så när kön ringlade lång 18.15 och insläppet fortfarande inte hade börjat kände vi stresspulsen öka. Men den visade sig gå fort och väl därinne fick någon höra av en vakt att de skulle gå på först klockan 20. Jaha, så var det med den stressen. In i öltältet och kränga lite nachos och sänka en bira. Jag tror jag sprang på toa 114 gånger...  När de väl kom på kl. 20.30 drog de igång 100% direkt och all irritation över väntan var som bortblåst.

Efter 45 minuters fullt ös traskade vi in på Debaser några steg därifrån och fortsatte kvällen med öl och strawberry Daquiries. Lovely!


RSS 2.0