Känslostormar

Publicerat: 2011-05-27 kl. 13:04:48
Turbulent vecka på jobbet, fick lämna mitt första dödsbud ena dagen. Att stå utanför en dörr och veta att man om ca en minut kommer att förstöra livet för en familj är ingen skön känsla vill jag lova. Den unnar jag ingen och i sådana lägen undrar jag varför man valt det yrket man valt.
Dagen efter körde en kollega i mitt turlag och krockade på tjänste-mc:n och fick åka in till akuten. Alla som var först på plats var hans närmsta kollegor och många är fortfarande inte sig själva, framför allt inte hans parhäst som var först på plats och som tvingades ta hand om alla förstahandsåtgärderna när hans bästa kompis ligger medvetslös i hans armar med rosslande andning.
Känslan i magen när larmet gick ut på radion om en "trafikolycka mc-personbil med personskador, kollega inblandad" är obeskrivlig. Man frös till is. När sedan mannen på ledningscentralen frågar kollega på plats: "Är det J?" och hon svarar: "Ja det är J" så brister det för de flesta. Tusen tankar hinner fara genim huvudet innan man vet hans skadestatus, medvetandegrad, hur allvarligt det har varit på plats osv. Synen som möter en när jag landar efter att ambulansen precis har kört glömmer jag aldrig. Mina allra bästa kollegor står och försöker dirigera trafiken på plats så gott de kan samtidigt som tårarna rinner ner för kinderna och de försöker agera så proffsigt det går.
Turlagsfesten vi skulle haft igår blev självklart inställd och jag vet inte riktigt vilka som kommer dyka upp under helgens nattskift. Det återstår att se. Jag hoppas iallafall att vi får hälsa på honom på sjukhuset snart, hittills har han inte orkat, varken fysiskt eller mentalt.
Ska man se något positivt ur det hela så har man insett hur nära vi faktiskt står varandra i turlaget, man blir som en alternativ familj.


Kommentarer
Postat av: oskrivnablad

Ryser när jag läser det här. Min kusin var med om att mista en i sitt gäng när en idiot sköt honom under ett spanuppdrag =(

Hoppas din kollega piggnar på sig så ni får hälsa på honom.

Kram!

2011-05-27 | 20:27:26
URL: http://oskrivnablad.wordpress.com
Postat av: Sofie

Hej tjejen!

Det va längsen, hoppas att du har det bra! Å att du fortfarande trivs med jobbet.

Själv bor jag numera utanför Stockholm och jobbar i Sollentuna. Kram o hälsa din syster ;)

/Sofie

2011-06-23 | 12:52:01
Postat av: Sandra

Hej Sofie!Allt går toppen och jag trivs kanon! Hoppas allt är bra med dig också.

Kram

2011-06-28 | 10:41:55
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback