Livet i 7 låtar...

Publicerat: 2010-05-17 kl. 13:28:11

Jaha.. jag blev utmanad av Kimzan att avslöja 7 saker som folk inte vet om hos en. Jag gillar egentligen inte alls sånt här och eftersom det här inte är någon direkt personlig blogg så tänkte jag göra en annan variant av det och lista 7 låtar/videor som har betytt något för mig genom åren istället.

1. Hanson - Mmmbop
Min allra första stora kärlek var en kopia av Taylor Hanson (mellanbrorsan) och jag var heeeelt såld på allt vad de gjorde. Den här låten väcker otroligt härliga minnen från en väldigt avlägsen sommar i gamla hemstaden under tonåren.



2. Nirvana - Man who sold the world
Den här låten fick mig att få upp ögonen på Nirvana och framför allt Kurt Cobains liv och bekymmer. Hans raspiga röst, skitiga look och sorgsna blick gjorde mig helt fast och snart hade jag texter uppnålade på väggen och planscher i modell supersize i taket..



3. The Pinks - Helena och jag
Ord överflödiga!! Det här är vad jag är uppväxt med. Jag hade både kasetter och LP-skivor med den här otrooooligt söta lilla popgruppen.



4. Sandra - Maria Magdalena
Jag brukade låtsas att jag var namngiven efter den här sångerskan. Jag hade en LP och minns fortfarande skivomslaget. Jag tyckte hon var sååå snygg och häftig. Vete fan om jag har samma åsikt idag dock..



5. Petter - Saker & Ting
Jag hamnade som bekant i en Petter-era också. Är väl iofs inte ur den ännu då jag fortfarande tycker han är grym. Den här kunde jag heeeela texten på och var utan tvekan en av favoriterna ur hans repertoar.



6. Lars Winnerbäck - Kom änglar
Ingen skräll att den här skulle vara med såklart. Behöver väl knappast förklaring eller presentation men den här var iallafall den låt, i just den här konstellationen, som fick mig att på allvar fastna för Lasse. Jag såg den på dvd hos en kompis på storbilds-tv med megahög volym och jag var fast.



7. KRS - Sound of da police
En ganska bra sammanfattning av var jag är idag. Den här spelades på vår inspark i skolan och den ljusnande framtid var vår haha!


//Sandra

Kommentarer
Postat av: kimzan

Gillade sättet du antog utmaningen. Roligt, kreativt och härligt. Delar många av ovanstående låtar med dig. The Pinks är ju ALL THAT! :) Har kassett, LP och givetvis nu på CD också hihi



LW behöver man aldrig förklara ;)

Kram

2010-05-17 | 17:58:27
URL: http://familjenmalmborg.blogg.se/
Postat av: Susanne

Underbart inlägg Sandra! Blev sugen på att göra samma sak nu...dina låtar fick mig att fundera över vilka mina 7 skulle varit... :)



The Pinks...vilka legender! Jag älskade dem, hade deras skivor och var ett stort fan! :) Maria Magdalena är också en gammal favvis...och ja Lasse behöver vi ju inte orda så mkt om! ;) Du har bra musiksmak men det visste jag ju redan!



Hoppas nya jobbet är kul! :)



Kram & ha det så bra i vårsolen

2010-05-18 | 00:23:29
URL: http://susalull.wordpress.com
Postat av: Oskrivnablad

Hahaha tack för att du grävde fram The Pinks ut gömmorna. Kan väl inte direkt säga att de var mina favoriter, men nog kunde jag texterna på en å annan låt ;-)

2010-05-18 | 18:26:00
URL: http://oskrivnablad.wordpress.com
Postat av: Mallis in real life

Jag har också fantastiska minnen till Hansons Mmmbop. Det var mitt första år på Skara Sommarland och den spelades i radion flera gånger om dagen heeeeela sommaren.



Får en skön feelgood-känsla varje gång jag hör den. =)



Växte upp med The Pinks också!



Lars är alltid grym. Den låten har jag finfina minnen till också.



=)

2010-05-30 | 20:32:53
URL: http://mzmalliz.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback