Ullevi-rock!

Publicerat: 2010-06-06 kl. 21:04:20

GREEN DAY!!! Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, har deras Dookie-skiva och minns dom mest från den tiden då de och Offspring var de coolaste man visste. Sen har man självklart hängt med på deras nya låtar som spelats på radio och via Spotify såklart men jag har aldrig sett dom på en konsert, varken på tv eller live. Så det som utspelade sig på Ullevi blev en smått religiös upplevelse.
Konserten inleds med förbanden Johnossi och Joan Jett (legend!!!) Därefter raglar det in en full rosa kanin som börjar spexa. Sorlet man kunde höra mellan skratten i publiken spekulerade om vem av bandmedlemmarna som befann sig under kanindressen. Det fick vi aldrig svar på men kaninen var i stort sett glömd så fort bandet äntrade scenen. Sen utspelade sig ett inferno av energi, allsång, fyrverkerier, konfetti och sjuhelvetes punkrock!!
Min ena kompis som var med tycker inte dom är så superbra och kan inga låtar men hon gick därifrån med ett stort leende och konstaterade att det hade varit en grym konsert för att de bjöd så mycket på sig själva. De drog upp folk från publiken som fick sjunga med och tre lyckliga flickor fick sig varsin puss på munnen av underbara Billie Joe. De drog även av en slinga ur Sweet child of mine och Hey Jude. Galet, omotiverat och konstigt men sjukt kul! Trummisen, Tré Cool, drog även på sig en stor stråhatt och gigantiska brillor och körde ett litet danssolo på scenen samtidigt som Billie Joe agerade trumslagare under asgarv och presenterade honom som Katy Perry on the drums.
Deras energi spred sig rakt ut i publikhavet och jublet visste inga gränser. Jag har fortfarande svårt att sätta ord på upplevelsen utan att fullkomligen kräkas superlativ men kan sammanfatta det hela med: FUCKING AMAZING!


FORTFARANDE het som FAN!


//Sandra


Kommentarer
Postat av: Billie

Kan säga att du tar med dig hela energin till hela blogginlägget!!! :D Jag är lite avis att du varit på Green Day får jag nog lov att erkänna. Ett ex var skejtare och den enda vi lyssnade på då var Green Day, hihi. Det är minnen det :DDet gör hur mycket som helst när ett band kan bjuda på sig själv. Det är fan halva grejen! :)KRAM!!

2010-06-07 | 16:32:23
URL: http://billiesflowers.blogspot.com
Postat av: Sandra

Ja visst gör det?!! Jag kommer aldrig mer missa en konsert i Sverige med Green Day det är ett som är säkert! Det är bara hoppas de fortsätter turnera och vara så bra som de varit i snart 20 år!Kram!

2010-06-07 | 16:57:38
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Ja det var kanonmysigt! Hur är det med dig då? Är ud polis ännu? :)

2010-06-08 | 10:39:42
URL: http://sharpen.blogg.se/
Postat av: anna

fick se videos därifrån hos syrran idag, fy fan vad grymt det verkar ha varit!

2010-06-08 | 22:43:14
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: Sandra

Anna: IT WAS!!!! :D Hoppas de kommer tillbaka, ska utan tvekan gå igen!

2010-06-09 | 15:48:34
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback