En trumpet var inte så het...

Publicerat: 2009-09-28 kl. 15:42:40

När jag gick i mellanstadiet (tror jag) så hade jag en bästa kompis som hette Johanna. Eller ja, hade och hade, hon är fortfarande en av mina allra bästa vänner. Anyhow! Johanna sjöng som en gudinna och spelade tvärflöjt. Jag minns en lektion då vi skulle sjunga i grupp hela klassen och vår musiklärare flyttade på mig och Johanna. Vi stod ju alltid bredvid varandra men läraren sa att vi hade så starka röster så vi inte fick stå bredvid varandra. Jag minns att jag blev skitsur. Kanske var jag så kass att de ville ha mig någonstans där jag inte hördes så mycket. Vi själva tyckte iallafall att vi var skitbra. Och Johanna var med i Unga Talanger med Mariah Careys "Hero" och kom tvåa. Så hon var bra. Det var nog inte jag...  
Jag var iallafall skitavis på Johanna som fick spela tvärflöjt, det lät så himla fint tyckte jag. Själv fick jag spela kornett. En slags mindre variant av trumpet. Varför låter man en stackars liten tjej spela kornett? Såg någon en trumpetkarriär framför mig? Efter de åren man var tvungen att spela instrument i skolan slutade jag. Johanna fortsatte dock och spelade på bröllop och grejer. Jag är fortfarande bitter över att jag inte valde ett annat intrument eller att ingen övertalade mig att välja något annat. Varför inte gitarr?? Så hade jag sluppit börja från scratch nu när jag snart är 30 bast. Det är jävligt lätt att vara efterklok...  //Sandra


Kommentarer
Postat av: Vic

Inte skall det vara lätt inte! Jag hade gärna varit vass på piano. Har ju fingrarna för det. Skeleton fingers..haha..Blockflöjt var jag vass på men hur fattit är det inte med en 30årig blockflöjtist i Malmö symponiorkester. Hahahahahaha. Då spelar jag hellre trombon eller något annat skitstort. Sån där cello. De är lite sensuella. Hur går det med övandet?

2009-09-29 | 15:35:16
URL: http://victoronia.blogg.se/
Postat av: Sara

Hahahahaha! Blockflöjt var det väl med där ett tag om jag inte minns helt fel. Själv slapp jag allt sånt, men som du säger så hade ju inte gitarr suttit fel, eller trummor eller piano..

2009-09-29 | 17:49:01
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/
Postat av: Sandra

Ja men blockfläjttiden har man ju typ förträngt haha!! Trummor kan jag grunden på. Det känns som ett av de lättare att lära sig spela bra. Kanske skulle satsa på det istället haha.

Vic: Guran är ostämd, måste åtgärda det först, låter skit nu haha!

2009-09-29 | 20:53:00
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback