Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen????

Publicerat: 2009-09-21 kl. 12:10:14

Sommaren var verkligen i Malmö i helgen. Helt fantastiskt att kunna sitta flera timmar i solen i enbart linne utan att frysa. I slutet av september. Jag gillar´t!

Här i skogen får man roa sig bäst man kan så jag tänkte ge mig på att recenssera Lasses nya platta låt för låt. Den hade release idag men min kom ju i torsdags till min stora lycka.

Järnvägsspår - Den här tycker jag faktiskt låter som en Kent-låt under introt. Påminner lite om låtarna på "Tillbaka till Samtiden". Lasses stämma tar bort den jämförelsen så fort han börjar sjunga. Den här låten är en av mina favoriter på skivan.

Kedjebrev - Ännu ett Kent-intro. Kanske nästan mer än Järnvägsspår. Jag gillar att det är bra fart i den här, Lasse gör tempo bra. iallafall i mina öron. Klockrena textrader. Eller vad sägs om "en bitter känsla sitter av sitt straff"?

Ett sällsynt exemplar - Man luras att tro att detta är en ballad, både pga musiken och den ensamma stämman. Sedan drar även denna låt igång med dunder och brak. Jag skulle absolut kunna se den här som nästa singel då den garanterat hade gått hem i stugorna.

Du som reser mig - Man nästan väntar på att första textraden ska bli: "det var jag och Fröken Svår". Det här är den "gamla" Lasse. Ruskigt bra.

Du min vän i livet - Ännu en ballad i gammal väkänd anda.

Jag får liksom ingen ordning - Kommentarer överflödiga! Synthar, tempo och ett klockrent budskap. Kan inte bli bättre än så här.

Jag fattar alltihop - Piano, vispar på ett trumset och en stark stämma. Mitt i prick!

Köpenhamn och överallt - Överlag är soundet på den här skivan helt annorlunda mot vad det brukar vara. Det märks tydligt även i den här låten. Och han kommer undan med det och lyckas göra det till något självklart och riktigt bra.

Fribiljett till himlen - Jag får lite Eva Dahlgren-vibbar under introt till den här. Texten och stämman är så vacker att jag ryser.

Berätta hur du gör - Småhest och avskalat.

Skivan är sjukt varierande och har inget genomgående tema som exempelvis Daugava som var ganska lugn och dyster. Jag gillar att ingen låt är den andra lik och att han experimenterar med soundet. Ett stort steg framåt!

//Sandra


Kommentarer
Postat av: Amanda

jag har inte fått min skiva än, men jag väntar med spänning.

låter som den är kanonbra, och jag är inte förvånad. lars skulle få till det hur han än gör!

blir många timmar med dessa låtar i öronen tror jag

!:)

2009-09-21 | 16:00:39
URL: http://hurtigh.blogg.se/
Postat av: Amanda

sv: tack så jättemycket :):)

2009-09-21 | 16:59:20
URL: http://hurtigh.blogg.se/
Postat av: Amanda

sv:

av de på 7 så läser jag kenzas, blondinbella, kissies, stina-lee och fokis. haha:)

jo det är mycket sånt tyvärr, och det är väldigt tråkigt att det ska vara så.nej, boxen har inte kommit :(

postbilen som troligtvis har min box är typ jätteförsenad och jag vill ju ha den nu.

men förhoppningsvis kommer den i eftermiddag, annars vet jag verkligen inte vad jag gör.

kan inte vänta längre. haha

2009-09-21 | 17:02:24
URL: http://hurtigh.blogg.se/
Postat av: Henke

Hej Sandra.. Bra recension... Själv tycker jag att Järnvägsspår samt Du min vän i livet är bäst... Har nu tre boxar... :S Råkat dubbelköpa sen vann jag en signerad...

2009-09-21 | 18:47:41
URL: http://henkeemilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback