Say cheeeeeese!!

Publicerat: 2009-05-08 kl. 17:09:22
Jag är en av de lätträknade satar som inte kan ha ost hemma. Jag är helt GALEN i ost. Bara tanken på att det står en heeeeel ost i kylen går att jag går helt i spinn och jag vill bara äta ost hela hela tiden. "Är jag inte lite hungrig? jag kan ju inte bara äta ost, jag får nog ta en knäckemacka till det". Samtidigt som jag tänker att ost är onyttigt och jag inte borde köpt den så tänker jag att jag borde äta upp den så fort som möjligt istället för att dra ut på det och äta onyttigt flera dagar i rad. Men andra ord har jag slutat köpa ost. Det finns endast i min kyl om jag ska ha besök av någon som ska sova över eller liknande. Så är fallet i helgen så nu står det en ljuvlig liten Herrgårdsost i frökens kylskåp. Den skriker något otroligt högt på mig därinifrån den lilla jäveln. Jag ska be min helggäst att ta med sig den hem när hon åker. Undra om hon vill släpa på en gammal ost hela vägen hem till Östergötland igen. Jag tvivlar på det...
På tal om ost. Måste bekänna en skadad grej som jag och några kompisar gjorde för måååååånga år sedan. Min pappa sparade alltid det sista på ostarna i en påse i kylen för att kunna riva på gratänger och liknande. Jag kallade dom sulor för det var i stort sett bara parrafinet kvar. Mina galna kompisar visste om detta fenomen och en dag när vi skulle ut på byn fick en av dom med sig en av dessa "sulor". Den placerades sedan bakom vindrutetorkarna på en bil som stod på parkeringen. Detta var på kvällen och dagen efter var det helg och stekande sol. Jag hoppas verkligen att de använde bilen innan det blev alltför jävligt. Just då tyckte vi det hela var hysteriskt roligt och jag hade fortfarande kunnat ge en förmögenhet för att få se ägarens min när de såg en gammal ostsula på vinrutan. Tvivlar dock på att jag nu som vuxen och förståndig (nåja!) hade uppskattat att bli utsatt för något liknande.



Kommentarer
Postat av: Anonym

Håller med. Ost är så in i h-vete gott!!! Då jag var gravid, var suget efter ost stärre än nånsin. Jag tvingade min dotters pappa att gå upp mitt i natten o köpa ost haha.

2009-05-08 | 19:53:15
URL: http://frksvensson.blogspot.com/
Postat av: Sandra

Hahahaha tur jag inte är ensam.nu är jag ju iofs inte gravid även om man en dålig dag lätt kan tro det s

2009-05-08 | 20:14:51
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/
Postat av: Latja

hahahaha du är ju för rolig =)

Nästa gång får du be din nattgäst att köpa med sig ost så du inte behöver gå hemma ensam och våndas =)

2009-05-08 | 20:32:06
URL: http://detfinnsnagonforalla.blogspot.com/
Postat av: mallis in real life

Kollade på Gordon Ramsey´s the F Word igår. Det gjordes det ett reportage om en mycket speciell ost från Italien. En helt vanlig Peccorino som skars upp och placerades i en lada i typ tre veckor. Under den tiden lade en hel del flugor ägg som blev larver som i sin tur festade loss på Peccorinon.



Larverna som var fyllda av ost blev till en delikatess och man åt ost blandat med levande larver som om det var det mest naturliga i världen. Jag älskar ost men DÄR går min gräns.



=)





2009-05-08 | 21:44:41
URL: http://mzmalliz.blogspot.com
Postat av: anna

svar: jag har faktiskt aldrig vart i NY men det verkar riktigt schysst!

2009-05-08 | 23:15:51
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: Sandra

Mallis: Eeeuuuuwwww vad äckligt!!!! :S Äter folk verkligen sånt? Fast å andra sidan, mögelost är ju inte heller så fresh när man tänker efter men galet gott!

2009-05-10 | 19:02:27
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/
Postat av: anna

haha jag är också ostberoende ;P

2009-05-10 | 22:19:57
URL: http://addspirit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback