Skivor jag minns!

Publicerat: 2009-03-11 kl. 16:41:03
Jag gillar inte listor. De är så styrda och det är alltid någon punkt jag inte gillar. Så därför jag gjort en egen. En rolig!
Let´s take a walk down Memory Lane.

Jepp it´s me... ---->
Ung och oförstörd på lekis så don´t judge me.


Första EP-skivan:
Carola - Främling
Första LP-skivan: Anki Bagger - ingen aning om vad den hette
LP-skivor jag hade: Troll - Jimmy Dean, Lili & Susie - Oh mama, Herrey´s - Gyllene skor, Monchichi (HAHAHA!), en julskiva med repor i som jag älskade (önskade varenda gång att den skulle fungera men hacken var alltid kvar. Trög unge??) Sandra - The Long Play, Carola - Steg för steg, Style (såklart! Hockeyfrillornas mecka) 
LP-skiva hos annan som jag minns: Smurfarna hos min dagmamma. Saft saft hallonsaft.. *nynnar*
LP-skiva jag skulle vilja ha: Lasse Winnerbäck - Stackars hela Sverige
Senaste inköpta LP-skivan: Kent - Tillbaka till samtiden
Första köpekassetten: The Pinks - Superman
Kassettband jag hade: Anna Book - ABC, Carola - Runaway
Första cd-skivan: Erika - Cold winther night

Ja jag var EXTREMT ocool som liten snoris. Men jag får skylla på att jag inte var så gammal på 80-talet...


  

Jag byggde Barbie-hus i hela mitt rum med böcker från Kalle Ankas bokklubb och spelade Lili & Susie så min rosa kassettbandspelare med hästgnuggisar studsade på skrivbordet.



Kommentarer
Postat av: Zinnie

Jag hade också Carolaskivan steg för steg ( Främlingskivan hade jag på kasettband...). Men för att skryta lite så vann jag min skiva på en Carolakonsert. Det du.;)

Men vet du vilken LPskiva jag hade, som gick om om om igen i mitt rum, jo...Milli Vanilli skivan. Alltså "Blame it on the rain", vilken hångellåt...Fatta besvikelsen när de var en bluff,

har inte kommit över det än.

2009-03-11 | 17:11:52
Postat av: Sandra

HAHAHAHAHAHAHA!!!!!! Naaw stackars Zinnie! fan vilka härliga minnen :)

2009-03-11 | 17:49:05
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/
Postat av: Anonym

Åååååååå tror du va underbar som kid.. Kan se dig me din rosa bandspelare å dansandes till "Ååå mama can´t you tell..."

Puss

2009-03-11 | 18:18:20
Postat av: Sandra

Hahaha ja jag var GRYM på den! Haha!

2009-03-11 | 21:47:07
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/
Postat av: Sara

Hhahahhahahahahaah! Så jävla söt på fotot!!! Jordens glugg i framgaddarna, men lika glad för det! Hihi!

2009-03-11 | 21:51:06
URL: http://glamurous.blogg.se/
Postat av: Sandra

Hahaha nä vafan! Hade ju ingen glugg! Tror jag inte iallafall.. Måste isåfall vara en tappad tand. men ajg tror fasen inte det. Inte på den bilden. Denna är från 5-årslekis hahaha!!

2009-03-11 | 23:08:03
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/
Postat av: Sandra

Gillar min trendiga LUGG dock hahaha!! A-LUGG!!!

2009-03-11 | 23:08:46
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/
Postat av: Henkke

då får du ju se till att hålla dig inne :p skickar imorgon!

2009-03-12 | 00:10:16
URL: http://www.henkkes.se
Postat av: Victoronia

HAHA! Jag bydde också barbiehus i hela mitt rum. Mest under mitt stora skrivbord. använde alla grejer jag kunde hitta för att få till ett köksbord och dubbelsäng. Och så sydde jag jeanskjolar till dem. Med broderade mönster på. sjukt avancerat. Det med skivorna kan jag dock inte relatera till. Jag upptäckte först tjusningen med varierad musik på GYMNASIET. Tänka sig. Helt sen. Men en kassett som snurrade i bandspelaren var Fames soundtrack från tv-serien. Deeeestemooona! Oj vad jag sjöng. Och så hade jag en kassett där jag spelat in musik från NRJ, bl a Lady in Reeeed. Samt Roxettes Joyride, had ejag av någon anledning. Där satt jag och pusslade samma pussel för tionde gången och hade hur trevligt som helst. Min första ofrivilliga skiva var R.E.M Monster men det har jag ju berättat om. Och en frivillig skiva var Robyns debutskiva.

2009-03-12 | 07:16:28
URL: http://victoronia.blogg.se/
Postat av: Kimzan

Underbara Sandra! Vilken nostalgitripp!

Steg för steg på LP, jajamensan, min favoritskiva! Sen hade jag På egna ben på kasset, tillsammans med Madonnas Like a Virgin (ett svart band, ascoolt tyckte jag) och på tredjeplats bland favvobanden kom faktiskt Millas Mirakel (sug på den du hehehe).

Herreys låtar som gjordes i samma veva som deras vinst med Gylleskor hade jag med, har fortfarande banden kvar!!



Brukar lyssna i min freestyle ibland, av nostalgiska själ haha. Underbart när batterierna börjar ta slut och allt går i slowmotion fnissar



När det gäller smurfarna så är dom Da Shit! Hade en LP-skiva. Den var självklart blå, och lika cool som min madonna kassett ;)



Luktsuddisar hahaha.... Barbie-hus Been there done that!



Nu till nå annat, Malmö i helgen?? Vad händer?? Party?? Jag ska ut med sarah! på lördag. Hade varit kul om våra vägar hade korsats.

Kram på dig gumman

2009-03-12 | 07:52:18
URL: http://familjenmalmborg.blogg.se/
Postat av: Sandra

Vic: Vi var nog sjukt lika som barn. Kunde sitta i vår egen lilla värld och bara dingla med benen och rita eller leka med Barbie haha! Jag lärde mig också spela in från radion MEN vi hade inte NRJ utan jag spelade in från.. håll i dig nu.. SVENSKTOPPEN! Med kent Finell! Det var tider det! Hahahahahah!



Kimzan: Luksuddisarna hade jag glömt!! Haha! Åh så gott de luktade. Undra vad det var för kemiskt skit i dom egentligen?!

Ska på maskerad på lördag på Kockums, vete fan om ajg ger mig ut i Malmönatten som pirat hehe.. :P

2009-03-12 | 13:03:10
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/
Postat av: Victoronia

Det var vi helt säkert. )Svensktoppen tar ändå priset! Haha, gud vad svennig du var då bruden ;)) Naiva, oskyldiga barn som lekte mer själv än med andra. Jag lekte så mycket själv att när det fanns någon annan som skulle vara med och leka (på mitt rum då) då skulle jag regissera den andre! Om vi då lekte med barbies så skulle den andres docka säga det jag sa. Hehe psyk..



Jag tippar på att det var det förbjudna medlet PCB som fanns i suddisarna. Samlade också. Hade en stor låda med allt. Tog fram och tittade ibland..lekte med suddelarna, sniffade, log och stoppade undan igen. Samlade också pennor men inte lika seriöst...dock har jag kvar alla pennor från den tiden och jag har inte vässat en enda av dem! haha Fatta vad det tog emot att slänga mina barbiegrejer..och när gjorde jag då det? ja typ -99.. :S

2009-03-12 | 17:04:15
URL: http://victoronia.blogg.se/
Postat av: Sandra

Haha jag har inte slängt mina! De är på vinden hahaha!!! Men enlåda har försvunnit i någon flytt :S Jag fick en av min mamma somnån hade tuggat av fötterna på. Den var aaaasgammal och när Barbie nu fyllde 100 (?) visade en gammal samlare upp exakt en sån på tv. Så den är nog fan värd cash, trots naggade fötter haha! Eller inte.. Hon var iaf flintis i mitten på huvudet :P



När vi hade främmande och någon skulle leka i mitt rum slutade det oftast med att jag sprang till mamma och bölade för att de stökade till. Fastdet var nog innan Svensktoppen och Lili & Susie-tiden.

Sen kom syrran! Vandalen! Allt hon fick ärva pajade hon och alla bäcker klottrade hon ner totalt haha!

2009-03-12 | 17:43:28
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/
Postat av: Zinnie

Haha. Jag hade meeeed luktsuddisar. Massa. Min favvo var en som såg ut som en hamburgare - minns dock inte om den luktade som en. Hade ni kastisar då? Såg ut som S i plast, i olika färger, och så kunda man göra lååånga kedjor av dem. Man vann dem av varandra genom att leka nåt slags kastspel med dem. Svinbra och nödvändig grej.



Vi sydde sängkläder till våra barbies, jag och min syster. Det ni. Lakan och kuddan och överkast...Haha möblerade också allt i hela rummet till barbierum/hus. Och jag har kvar mina!

2009-03-12 | 18:24:23
Postat av: Sandra

haha "kastisar"?? aldrig hört talas om!! Låter väldigt nödvändigt, typ som slimeys. Minns ni dom? Gröna stora snorklumpar i en burk. Vafan var de bra för??? Luktade apa gjorde de också..

De enda kastgrejer jag minns är de långa händerna som satt på en lång arm, allt i slime-material som fastnade på väggar och allt möjligt skit och drog till sig damm, hår och annat fräscht som yrde runt i luften hahahah

2009-03-12 | 19:06:09
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/
Postat av: Latja

Jag brukade låta smurfarna åka karusell på syrrans LP-skivor med Queen och sen var det såååå roligt att dra upp varvtalet så det gick supersnabbt, så att de flög över hela rummet =)



Underbart med gamla minnen.

Kram kram

2009-03-12 | 21:18:20
URL: http://detfinnsnagonforalla.blogspot.com/
Postat av: Sandra

Gillar min trendiga LUGG dock hahaha!! A-LUGG!!!

2009-03-12 | 22:20:07
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/
Postat av: Sandra

Latja: HAHAHAHAHAHAHA!!!! Så avancerad var inte jag med skivspelaren, ingen DJ där inte haha!

Kram

2009-03-13 | 07:28:24
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback