Vi var där blixten hittade ner

Publicerat: 2008-08-24 kl. 18:04:06

Idag började solen helt plötsligt skina från absolut ingenstans och jag gav mig ut för att insupa Campus en sista gång innan skolan och allt plugg skulle dra igång igen. På min väg mot välkända lokaler ser jag att Baja-Majorna står kvar på platsen där konserten varit. Mina steg styrs omedvetet ditåt. Just då börjar "Stockholms kyss" spelas i min ipod och jag kliver ut på den leriga nedtrampade arenan jag stått på två dagar tidigare. Jag ser spår från ett slagfält, gamla avspärrningsband runt en soptunna, metall staplat på hög, lyftkranar från nedmonteringen av en scen. Jag strosar runt i leran och längtar tillbaka till den kvällen. Hör alla ljuden, känner alla känslor och då. Då får jag se något vitt som tittar upp på mig från en vattenpöl. "Kom ihåg mig". Där ligger ett plektrum. Jag tar upp det och kramar det i min hand. Omedelbart hittar jag en till. Den har ansiktssidan uppåt. Båda är leriga och man kan knappt urskilja texten. Jag vet precis var jag ska ha dom. Jag håller dom i min hand en lång stund, håller dom krampaktigt, blundar , lyssnar och ler. Liveversionen av "Lång dag". Jag känner kvällsbrisen, trängseln, andedräkterna från grannen bredvid, basen som gungar i marken. Ser scenen och känner bara frid. Jag öppnar mina ögon och går runt lite till, undrar var scenen stod exakt, hittar ett gammalt fotspår, undrar om det kan vara hans. Går i det. Det kan ha varit hans. Det är dags att gå tillbaka nu. Sommaren är verkligen slut.
 


Kommentarer
Postat av: Susanne A

Kul att du hittade plektrumen så där i efterhand! :O) Det är så härligt när man minns tillbaka på något så där.



Svar: Ha ha haaa! OK, fast jag tyckte BYB var bättre. Fast jag är nog lite färgad, då jag gillar BYB sen tidigare. Men visst var Takida bra!

2008-08-25 | 12:40:33
URL: http://blogg.aftonbladet.se/14256
Postat av: Victoronia

Vilken poetisk beskrivning av hösten :) Är det hemligt var du tänkt ha plektrumen? Är lide nyfiken :P

2008-08-25 | 16:03:47
URL: http://victoronia.blogg.se/
Postat av: Astriid

Jag ryser, jag ryser, jag ryser.. Och så hör jag långt bak i huvudet "Lasse, Lasse, Lasse!"

2008-08-25 | 21:03:58
URL: http://diediedarling.blogspot.com
Postat av: Henks

Ja, fan man kanske skulle stigit upp ännu tidigare då, hunnit med en sväng ut till amfium innan bussen tog av mot linköping. Fast ska väl inte klaga fick ett på konserten å ett dagen efter, när sommaren sjöngs ut. Det var vackrare än när våren sjungs ut.

En väldigt fin helg var det :)

Vad läser du i växjö?

En sån tråkig stad det är (A)

2008-08-25 | 22:27:04
URL: http://henkeemilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback