Utelivet i Folkets Park

Publicerat: 2008-08-07 kl. 14:59:37
När den här sommaren är slut kommer jag absolut sakna utelivet runt Möllan. Förra veckan gled vi spontant in på Debaser en dag mitt i veckan. På uteserveringen stod Kitty Jutbring och delar från Lamont och spelade plattor. Över staketet ligger Cuba Café som bjuder på salsa-toner hela natten låg. De har lite för hög ljudnivå för min smak men stämningen är sjukt bra och känslan av att vara utomlands kan knappast var större. Musiken på Debaser faller dock mig bättre i smaken. Det sköna med de här ställena är att de i stort sätt har öppet varenda dag hela sommaren och det är alltid folk där! Oftast jävligt skönt folk också. Opretentiösa människor med alla möjliga och omöjliga stilar blandas över en öl i en av korgbåsen eller i en soffa. Malmö må vara en storstad men ibland känns det som att man ser samma folk hela tiden. Det slipper man på Debaser, det är som att komma till en ny stad varenda gång och det är ytterst sällan man träffar folk man känner. Bartendrarna gör jordens bästa Strawberry Daquiris för under hundralappen i generöst stora kupade glas som man kan njuta av länge innan de tar slut och utbudet i barerna är stort. Jag är inte danstypen när jag går ut och sitter gärna och snackar med en god drink eller öl och då passar Debban perfekt. Vill man ha lite mer ös eller valsa runt i en galen salsa kan man bara gå de 50 metrarna till Cuba Café eller ta gatan bort till KB på Bergsgatan. Jag har gnällt på Malmös uteliv många gånger men jag ska fan sluta med det nu... 

  
En vanlig syn på Malmö gator... Framför allt runt Möllan.
 

Kommentarer
Postat av: Jesper

Är roligt att läsa hur andra ser på debaser, tycker själv att man alltid träffar minst 10-15 pers som man känner...en tisdagskväll. Du borde spana in Jerikos uteservering innan den stänger också, fint häng och bra bar.

2008-08-13 | 18:23:56
Postat av: Sandra

Haha de jag förr hängde med ute går till Hipp eller andra ställen jag inte sätter min fot på. det är först på senare tid jag fattat vilka ställen som är the places to be ;)Jerikos uteservering har jag dock heeelt missat, har bara vart där 2 ggr, varav en var när Miss Li spelade. Var det inte dom som körde Mix tape nu isommar? Det var jag sjukt sugen på.

2008-08-14 | 11:29:47
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback